Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

dzyga.com

Понеділок, 31 березня 2014, 11:01

Львів у блакитному: акції інформування про аутизм відбудуться у Львові

2 квітня у Львові розпочинається серія акцій у межах Міжнародного дня інформування про аутизм. 

Про це повідомила прес-служба МО Дзиґа.

Зокрема, о 13.00 годині на другому поверсі мистецької галереї Дзиґа відкриють виставку фотографій «Просто Трохи Інші».

Це портрети дітей-аутистів, зроблені молодими львівськими фотографами у середній загальноосвітній школі-інтернаті «Довіра».

Саме там діти з таким діагнозом можуть отримати повну середню освіту. Експозиція триватиме до Великодня.

Відвідувачі Дзиґи матимуть можливість зробити благодійний внесок, оплативши відповідний пункт у рахунку або залишивши гроші в скриньці.

30 квітня фотовиставка Просто Трохи Інші продовжиться у Львівському Палаці Мистецтв, там також відбудуться виступи дитячих колективів, тощо.

Зібрані під час серії акцій Просто Трохи Інші кошти спрямують на облаштування спортивного майданчика у школі «Довіра» та на інші потреби інтернату.

Також 2 квітня організатори львів'ян долучитися до флеш-мобу Львів у блакитному. Блакитний є міжнародним символом аутизму, у такий спосіб усі охочі зможуть виявити свою толерантну позицію.

Крім цього, організатори акції закликають власників кафе та ресторанів 2 квітня змінити освітлення літніх майданчиків на синє – на знак підтримки дітей з аутизмом.

Також 10 квітня, о 18.30 в антикафе CoMMuna, у межах проекту Вуличний Університет відбудеться лекція на тему аутизму, яку проведе відомий психотерапевт Олег Романчук.

А 26 квітня на території офісу Видавництва Старого Лева (вул. Лемківська, 15-а, р-н Палацу культури ім. Хоткевича) відбудеться Гаражний Розпродаж, під час якого можна буде придбати книги за видавничими цінами, фотографії проекту Просто Трохи Інші, а також отримати автограф улюбленого автора та послухати добру музику.

Нагадаємо, у цілому світі саме у квітні відбувається акція Go blue for autism, учасники якої вдягають блакитне, а найкращі будівлі Барселони, Відня, Парижу та інших міст підсвічують в цей день синім кольором; організовують забіги та марафони у костюмах смерфів, пекарні випікають тістечка зі синім кремом.

Організатори акції Львів у блакитному! – громадські активісти Володимир Бєглов, Вікторія Міщук та батьки учнів школи-інтернату «Довіра».

Контактні особи:

Вікторія Міщук, організатор — 0932580585, vikami@gmail.com

Оксана Гриб, мама хлопчика з аутизмом — 0977079037

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.