Варіанти,  31 березня 2014

Квірний Іслам

ЛГБТ в Ісламі

Якщо вірити в Аллаха то він створив мене таким, яким я є.

Триває співпраця Варіантів з факультетом журналістики ЛНУ ім. Івана Франка і у межах такого союзу друкується текст студентки 4-го курсу Марини Шуміліної для курсу "Релігієзнавство".

Гомосексуальність в ісламі, згідно одноголосної думки богословів, є забороненою.

Підставою для подібного рішення служить притча з Корану про народ Лута (Содом і Гоморра), і слова пророка Мухаммеда про покарання у вигляді смертної кари за гомосексуальні стосунки.

Незважаючи на протести західної громадськості в ряді ісламських країн (Саудівська Аравія, Іран та ін.) цей закон діє й надалі.

На одному міжнародному обміні я познайомилися з гомосексуалом з мусульманської країни. У нас виник довгий діалог, де він поділився зі мною своїм життєвий досвідом.

Мій друг сказав, що якщо б його родина довідалася про його статеві вподобання то його вбив би власний батько, або ж його привселюдно закидали камінням. Ще з дитинства він відчував потяг до хлопчиків, цього не усвідомлюючи і нічого з цим вдіяти не зміг.

Він сказав, що не вірить в Аллаха і є атеїстом. Також висловив таку думку: "Якщо вірити в Аллаха то він створив мене таким, яким я є".

Прочитавши багато форумів та дослідивши Коран я зрозуміла, що трактування теми гомосексуальності залежить від фанатичності мусульманської віри або її відсутності.

Хто поцілував хлопчика з хвилюванням, той вчинив перелюб зі своєю матір'ю сімдесят разів

Однозначна заборона одностатевих стосунків встановлена наступним законом Корану: "Чоловік не повинен дивитися на Аурат іншого чоловіка, так само як і жінка – на Аурат іншої жінки. Чоловік не повинен спати під одним покривалом з іншим чоловіком , а жінка – з іншою жінкою". Аурат –це область тіла між талією і колінами.

Коран загалом зневажає гомосексуалів (Коран 7:81, 26:165-166, 27:55, 29:28-29)

7:81 – "Дійсно ви наближаєтеся до чоловіків в похоті, уникаючи жінок"

26:165-166 – "Ви наближаєтеся до чоловіків, залишаючи тих , кого ваш Бог створив для вас"

29:28-29 – "Найбільш, звичайно, ви винні в непристойності, яку жодна з націй не робила раніше! Ви приходите до чоловіків"

Але Коран не забороняє використання, в якості пасивних сексуальних партнерів, античну категорію чоловіків, які за своєю природою не мають інтересу до жінок, так як таких чоловіків не вважали "чоловіками" в результаті браку у них лібідо.

Цей тип чоловіків, відомий у стародавньому світі під назвою "євнух". Про гомосексуальні зв'язки з євнухами Коран не згадує, він говорить тільки про несправедливе гомосексуальне насильство, скоєноме між чоловіками.

При цьому Коран визнає, що деяким чоловікам – "без певних чоловічих ознак", а також домашній прислузі, дозволено бачити оголених жінок. Це посилання на природних євнухів.

Різне ставлення до педерастії (статеві стосунки з хлопчиками) і до гомосексуальності (статеві стосунки з чоловіками ) було звичайним в усьому стародавньому світі.

Неповнолітні хлопчики , як і "природні євнухи”, не відчувають потреби в жінці, що дозволяє не вважати їх чоловіками”.

Сам Коран надає підтримку педерастії у своєму описі Раю:

52:17-29 – "І вони матимуть хлопчиків, що знаходяться серед них, подібно прихованих перл"

76:19 – "І безсмертні хлопчики будуть перебувати серед них"

2:25 – "І вони повинні мати бездоганних в (садах)"

4:57 – "І вони повинні мати бездоганних партнерів в них"

Це говорить про те, що всі мусульмани в Раю матимуть "своїх" юнаків, які походять на перли, і не буде "ніякої причини гріха".

Суддя Ал-Маман з Аравії у свій час утримував гарем з чотирьохсот хлопчиків.

Відомий арабський середньовічний Абу-Нувас оспівував у своїх віршах пристрасність до хлопчиків.

Як мені пояснив мій друг, що якщо дорослий чоловік вирішує, що йому більше подобається бути пасивним гомо, то він вважається гомосексуалом і його мають стратити згідно законів Ісламу.

Але якщо чоловік віддає перевагу активному гомо, то він гомосексуалом не вважається.

І тут постає одне риторичне запитання: "Чому людина, яка змалку є гомосексуалом повинна переховуватися та робити усе щоб уникнути страшної смерті?" Тому й не дивно, чому більшість гомосексуалів-мусульман відмовляються від своєї віри.

А ще у деяких мусульманських країнах Середньої Азії процвітає зоофілія: спаровування з ослицею підлітка – як ініціація у доросле життя. Наприклад в узбеків говорять, що той не узбек, хто в юності не спробував ослиці.

Єдиної точку зору щодо гомосексуальності та педерастії у Корані я так і не знайшла, та й кожен трактує цитати з Корану по-своєму.

Принаймні, зрозуміло одне – право жити мають всі, незалежно від сексуальних вподобань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.