Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

беркутівці

gazeta.lviv.ua

Четвер, 3 квітня 2014, 16:22

Прокуратура розпочала розслідувати злочини львівських беркутівців на Майдані

беркутівці

Розпочато досудове розслідування за фактом перевищення службових повноважень працівниками Львівського спецпідрозділу міліції «Беркут» під час мирних акцій протесту в м. Києві

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Досудове розслідування відкрито за ч.3 ст.365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Підставою послужило отримання інформації від лікувальних установ про звернення працівників спецпідрозділу за медичною допомогою у зв’язку з отриманням тілесних ушкоджень різного ступеню.

Відтак у ході досудового розслідування встановлюватиметься їх причетність до подій, які мали місце в грудні 2013 року-лютому 2014 року під час мирних акцій протесту в м. Києві.

Нагадаємо, спецпідрозділ "Беркут" розганяв Євромайдан 30 листопада 2013 року, а також використовувася для штурму Майдану під час акцій протесту.

МВС ліквідувало "Беркут" 26 лютого 2014 року. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.