Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

жовква

http://misto-rava.at.ua

Середа, 9 квітня 2014, 08:32

У Жовкві вимагали відставки новопризначеного голови РДА

жовква

8 квітня у Жовкві відбувся мітинг з вимогою відставки новопризначеного голови РДА Богдана Юрдиги, який є заступником голови Жовківської районної ради під ВО "Свобода".

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Близько сотні жителів Жовківщини, зібралися на мітинг під будівлею Жовківської районної ради. Це, зокрема, сільські, селищні, міські голови, приватні підприємці, воїни-афганці та інші.  

Ще три тижні тому, коли стало відомо, що Юрдига є одним з основних претендентів на посаду голови РДА, підприємці, представники сільських рад написали листа і висунули свою кандидатуру, місцевого підприємця, але керівництво не дослухалося до думки підписантів листа.  

Мотивація учасників мітингу була така, що вони протестують проти того, що до них не дослухаються. Мітингувальники зазначили, що не мають нічого проти персони Юрдиги чи ВО "Свободи", але їх обурює те, що їхню думку ігнорують.

Згодом дві сторони конфлікту – мітингувальники та свободівці – пішли в зал Жовківської ради, де продовжували свою дискусію.

Після майже двохгодинних суперечок Богдан Юрдига відмовився написати заяву про відставку. Свою відмову Юрдига мотивував тим, що він тимчасово призначений головою РДА, і новий президент буде змінювати очільників районів, тому йому нема сенсу писати заяву на звільнення.

Наразі голови сільських рад Жовківщини планують почати збір підписів, аби Богдан Юрдига склав повноваження голови РДА. Якщо вимога знову буде проігнорована, то мітингувальники планують перекривати міжнародну трасу, яка пролягає через Жовківський район. 

Нагадаємо, 4 квітня в.о. президента Олександр Турчинов призначив 28-річного Богдана Юрдигу головою Жовківської РДА. 

Перед тим близько 40 голів сільських рад, підприємців, воїнів-афганців Жовківського району звернулися до голови Львівської ОДА Ірини Сех, в.о. Президента України Олександра Турчинова з проханням врахувати їхню думку щодо призначення нового голови району і висунули підприємця, равчанина Романа Демчину на цю посаду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.