Варіанти,  9 квітня 2014

Скелети люстрації

люстрація

Екс-керівник Львівської філії "Укрпошти", а нині комерційний директор центрального офісу цього підприємства Василь Веселий – людина, яка однією із перших попала під вимогу люстрації на Львівщині.

Але чомусь про це забулось.

Наказом Мініфраструктури від 8.04.2014 державне підприємство "Укрпошта" отримала нового керівника – виконуючим обов’язки генерального директора призначено Михайла Паньківа.

Ця новина дозволила львівським журналістам повернутися до одного із найбільш загадкових епізодів "люстрації" по-львівськи, а саме історії з призначенням у березні на посаду комерційного директора "Укрпошти" екс-керівника Львівської філії підприємства 32-річного Василя Веселого.

Нагадаємо, напередодні свого призначення на посаду голови Львівської ОДА тоді ще нардеп Ірина Сех заявила на всю країну про те, що не можна призначати на державні посади людей, які скомпрометували себе співпрацею з режимом Януковича.

Йшлося в цій заяві саме про Василя Веселого.

"Такі як Василь Веселий – один із одіозних посадовців режиму Януковича, не те що не мають права претендувати на якісь посади, а й повинні відповісти за свої зловживання на попередній посаді. Не можуть такі скомпрометовані особи знову десь "виплисти". Люстрація не може бути вибірковою – вона стосується кожного", – наголошувала Ірина Сех.

Прес-служба Львівської філії "Укрпошти" у відповідь анонсувала проведення зборів трудового колективу в підтримку свого керівника, на яких пообіцяла засудити заяву нардепки.

Причому збори були призначені акурат в той день, коли Ірина Ігорівна сама повинна була проходити "люстрацію" на майдані у Львові. Але ранком 5 березня журналістів повідомили про відміну цих зборів. Жодних інших роз'яснень не було надано. 

Голова Львівської ОДА Ірина Сех також більше ніколи не згадувала про свою вимогу "люструвати" Василя Веселого.

А от громадськість Львова не забула, хто такий Василь Веселий і все чекає від Ірини Сех та представників центральної влади відповіді, що ця людина досі робить на керівній посаді одного із важливих державних підприємств?

Нагадаємо, депутати Львівської облради звинуватили Василя Веселого в застосуванні адмінресурсу під час акцій національного спротиву з метою дискредитувати Майдан.

Адже Василь Веселий, якщо вірити Ірині Сех, "забороняв працівникам навіть в обідню перерву йти на Майдан". Також "Укрпошта" поширила в скриньки львів’ян листівки проти євроінтеграції.

Вперше в історії "Укрпошти" в січні 2014 року Львівська філія, котрою тоді керував Василь Веселий, блокувала виплату львівським друкованим виданням грошей за передплату. Тим самим ставлячи під загрозу їх економічну спроможність.

Львівським журналістам довелось двічі пікетувати Веселого, щоб добитись повернення зароблених коштів.

У 2013 році з ініціативи Василя Веселого працівників львівського відділення "Укрпошти" примушували купувати так звані соціальні дискотні картки, введені в обіг нікому не відомим ТОВ "Соціальна перспектива плюс" і звітувати про їх купівлю керівництву.

Картка коштувала 80 гривень. І давала право на знижки від 3 до 15% здебільшого у дорогих магазинах. Про це йшлося в розслідуванні журналістів ТРК ЗІК.

Ми не будемо повторювати багато інших фактів, чуток і пліток, що гуляють інтернетом, про Василя Веселого як службовця держаної компанії, так і просто людину.

Бо і наведеного достатньо для того, щоб уважніше придивитись до цієї людини і запитати про те, що вона робить в команді нової влади, коли вірно служила владі Януковича. 

Нам також цікаво, які важелі впливу знайшла Ірина Сех, щоб зупинити проведення зборів трудового колективу Львівської філії "Укрпошти" в день свого представлення на Львівщині і чи не було ціною за те обіцянка з її боку більше ніколи не згадувати прізвище Веселого всує?

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.