Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

заборгованість по зарплаті

zakarpattya.net.ua

Середа, 9 квітня 2014, 11:44

У Львові працівникам підприємств виплатили майже 3 млн грн заборгованої зарплатні

заборгованість по зарплаті

За три місяці роботи прокуратури Львова працівникам підприємств виплатили майже 3 мільйони гривень заборгованої зарплатні.

Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Зокрема, за результатами розгляду подань прокурорів, скерованих на усунення порушень законодавства про оплату праці в органи місцевої влади, самоврядування та контролю, львів’янам виплачено 1,3 млн. грн. боргу із заробітної плати.

Таким чином, завдяки наполегливій позиції прокуратури погашено заборгованість перед працівниками ВАТ «СКБ «Дністер» та низки комунальних підприємств, у тому числі ЛКП «Львівавтодор», ДСП «Водомір» ЛМКП «Львівводоканал».

Крім цього, судами задоволено позовні заяви прокурорів про стягнення на користь громадян 500 тис. грн. нарахованої, але не виплаченої зарплатні. Загалом, завдяки заходам представницького характеру, мешканці обласного центру отримали майже 1,5 млн. грн. заборгованих коштів.

Водночас, цьогоріч розпочато уже 5 кримінальних проваджень стосовно посадових осіб суб’єктів господарювання та установ, які умисно та безпідставно не виплачували заробітної плати працівникам. У разі непогашення посадовцями боргу перед підлеглими, їм загрожує покарання у вигляді позбавленні волі на строк до 2 років.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.