Варіанти,  18 квітня 2014

Варіанти на Великдень

На Великдень у Львові – традиційні великодні забави в Шевченківському гаю, фестиваль писанок у центрі міста і не тільки.

Фестивалі

Великдень в Гаю. Музей народної архітектури та побуту. 14:00-17:00

Субота, 19 квітня

Хата с.Орявчик, 1860 р. Майстер-клас із виготовлення свічок з Львівською Свічковою Мануфактурою

Хата с. Тухолька «Світлиця писанкарки». Майстер-класи з писанкарства разом з Оксаною Наконечною.

Також у садибах та на галявинах Гаю – кузня та козацька слобода, пасіка та всяка живність – гусочки, кролики, баранчики; виготовлення олії холодного віджиму в олійні; бойківська випічка – книш та ощипок; майстер-класи з бісероплетіння та ляльки-мотанки.

Неділя, 20 квітня

Гурт автентичної музики Коралі разом з гостями свята водитимуть стежинами Шевченківського гаю танок-веснянку Кривий танець.

Подвіря хати с.Либохора, 1812р. «Дитяча галявина». Гаївки для малечі разом з троїстими музиками, пані Надією Кондратенко і фольклорним гуртом «Джерельце».

Галявина біля церкви с. Кривка – запрошуємо всіх на спільну гаївку та Великодні забави з ПЛАСТом, гуртом автентичної музики «Коралі», фольк-гуртом «Писанка», хором «Вірли».

Галявина біля стодоли – молодіжні забави разом з організацією «Спадщина».

Хата с.Орявчик, 1860 р. – обрядово-театралізоване дійство, конкурс на найсмачнішу Паску, розповіді про традиції та обряди української родини

Галявина хати с.Пилипець – хата Крайниково – «Середньовічна Тустань». Показові середньовічні бої, майстер-класи.

Хата с. Либохора,1749 р. Співаємо разом давніх пісень з гуртом автентичного співу «Родовід» та запрошуємо долучитись до співу всією родиною!

Також діє виставка «Український Родовід», де презентовано генеалогічні дерева визначних українських діячів, серед них – Бачиніські, Білинські, Воробкевичі (гімн Сидора Воробкевича), Вахнянини, Величковські, Генцьорські, Крушиніські, Козакевичі, Тимчії, Чабани, Яцковські, Попелі, Грицеляки, Костюки, Шухевичі. Кожен рід презентується нащадком, який дослідив та створив це дерево.

Хата с. Трійці. Арт-проект МБФ «Карітас України»

IV щорічний всеукраїнський арт-проект МБФ «Карітас України» об’єднує майже 100 молодих людей з особливими потребами і відомих львівських митців з метою проведення спеціальних подій і створення святкових тематичних виробів: писанок, ляльок-мотанок, виробів з квілінгу і бісеру, тематично розмальованих горнят та інших сувенірів. Усі вироби доступні для отримання за благодійну пожертву.

14:00-20:00 – святкування Великодня на Співочому полі

16:30 – Етно-дискотека

Також у садибах та на галявинах Гаю – кузня та козацька слобода, пасіка та всяка живність – гусочки, кролики, баранчики; виготовлення олії холодного віджиму в олійні.

IV Фестиваль писанок. Центр міста

В рамках Фестивалю Писанок на площі Ринок буде запрезентовано «Галерею мистецьких Писанок».

В експозиції – більше півсотні мистецьких півметрових писанок, створених спеціально до фестивалю.

В галереї представлені найкращі авторські роботи, створені відомими художниками Львова та різноманітними мистецькими організаціями під час Фестивалю Писанок.

Також в рамках фестивалю пройдуть різноманітні майстер-класи з виготовлення та розфарбовування писанок, відбудеться святковий великодній концерт, виступи автентичних, фольклорних та хореографічних колективів, а ще прикрашання міста унікальними «писанковими деревами».

Окрім цього, кожен відвідувач фестивалю зможе проявити свою фантазію, розмалювавши цікаві Великодні ілюстрації, на спеціальній Арт-стіні.

Це місце, де діти і дорослі матимуть змогу написати побажання, висловити свої почуття та привітання із чудовими Великодніми святами.

Кіно

Фільм Двійник

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 13:15, 18:00

Головний герой – сором’язливий клерк, котрий працює у футуристичній організації, якого зневажає власна мати і ігнорує дівчина його мрії.

У контору, де він працює, приходить новий самовпевнений і харизматичний співробітник, котрий є його точною фізичною копією. Двійник поступово прибирає до рук життя героя.

Фільм Дивергент

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 12:15, 15:15, 16:45, 20:00

Анти-утопічний світ майбутнього. Усі люди розділені на п’ять фракцій у відповідності до домінуючих у кожному якостей – Щирість, Відречення, Безстрашність, Дружність та Ерудиція.

У 16 років перед Беатріс, як і перед усіма її ровесниками, стоїть вибір, змінити який неможливо буде впродовж решти життя.

Допомагає зробити вибір тест, проте виявляється, що результати тесту Беатріс дивергентні – вони сильно відрізняються від стандартних.

Це вказує на те, що дівчина – одна з небагатьох, кому властиві у рівній мірі декілька якостей.

Таких як вона намагаються знайти та знищити. Дівчині належить пройти через складні та жорстокі випробування, не впоравшись з якими вона може позбутися життя.

Екранізація однойменного роману Вероніки Рот, визнаного кращою книгою 2011 року. Режисером картини став Ніл Бергер.

Фільм Саботаж

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 19:30, 20:30, 21:45, 22:45

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (синій зал): 21:20

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (синій зал): 19:10, 21:10

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 21:20

Елітний підрозділ з управління по боротьбі з наркоторгівлею очолює Джон. Одна із операції проти надзвичайно небезпечного наркокортелю призводить до того, що учасників команди починають по одному відстежувати та вбивати.

Злочинці взяли у заручники дружину Джона. Зловити та знешкодити наркоторговців стає для героя головною справою його життя.

Фільм Любов, секс і Лос-Анджелес

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 12:00, 16:00, 19:40

Дін живе розгульним життям та раптом вирішує змінити своє життя і спробувати знайти справжнє кохання.

Дев’ятирічний племінник і краща подруга Тесс намагаються йому допомогти знайти кохання, а нерозлучні друзі всіляко заважають цьому.

Дін починає розуміти, що справжнє кохання набагато ближче, ніж він міг припустити, і він повинен буде зробити вибір між дівчиною, яка йому ідеально підходить і спокусливою дівчиною з його фантазій.

{youtbe}ywzjhm45rCc{/youtube}

Фільм Ів Сен-Лоран

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (арт-зал): 13:30, 17:20

Кінотеатр Копернік. Сеанси: 13:40, 17:30

Декілька років пропрацювавши асистентом Крістіана Діора, молодий талановитий юнак подавав великі надії.

У віці 21 року Ів Сен-Лоран (Пьєр Ніне) очолив один із провідних модних домів світу. Величезний успіх і початок глибоких почуттів до мецената П’єра Берже, який надалі стає коханням всього його життя і діловим партнером, призводить до створення імперії Yves Saint Laurent – одного з найвідоміших брендів у світі моди і розкоші.

фото: ria.lviv.ua, likelviv.livejournal.com

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.