Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

panoramio.com

П'ятниця, 25 квітня 2014, 13:29

ЛМР незаконно дала в оренду земельну ділянку в центрі міста, на якій збудували заклад громадського харчування

Прокуратура Львова вимагає звільнити зайняту незаконним будівництвом земельну ділянку, вартістю майже 700 тис грн на вул. Шпитальна, 2.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури міста Львова.

Йдеться про ділянку на вул. Шпитальній, 2, яку Львівською міською радою було передано приватному підприємству для обслуговування тимчасового збірного торгівельного павільйону з легких конструкцій.

Водночас, усупереч умовам договору оренди, останнім здійснено на згаданій території самочинне капітальне будівництво та зведено об’єкт нерухомості – заклад громадського харчування, площею майже 300 кв. м.

Незважаючи на такий факт, ухвалою ЛМР продовжено для підприємства термін оренди цієї ділянки ще на 5 років.

У зв’язку із допущеними порушеннями законодавства, прокуратурою Львова внесено до Господарського суду Львівської області позов з вимогою скасувати згадану ухвалу міськради та визнати недійсним договір оренди вказаної земельної ділянки.

Водночас від недобросовісного орендаря вимагається звільнити цю територію та демонтувати розміщену на ній будівлю.

Наразі триває судовий розгляд у зазначеній справі.

Принагідно зазначимо, що згаданим підприємством через суди ставилось питання про визнання права власності на вказану самочинно зведену споруду.

Крапку у цій справі поставлено Вищим господарським судом України 8 квітня цього року. Зокрема, залишено без змін винесену за участі прокуратури 06.11.2013р постанову Львівського апеляційного господарського суду, якою згаданому підприємству повністю відмовлено у позовних вимогах.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.