Варіанти,  25 квітня 2014

Варіанти на вікенд

Музичні прем’єри, кінофестиваль, день відкритих дверей у Ботанічному саду, нові експозиції в галереях та інші події цих вихідних у Львові.

Музика

Субота, 26 квітня

Концерт гурту Well. Кав’ярня «Штука», 19:00

Гурт Well характеризує свій стиль як «альтернативний романтичний рок», а у творчості поєднує щільний гітарний звук, потужний вокал, живі ліричні тексти і мелодійні клавіші.

Гурт створено п’ять років тому, вже записано перший студійний альбом з піснями українською та російською мовами.

Захід відбудеться в межах проекту «Музика – доступна!», метою якого є популяризація маловідомих виконавців якісної української музики.

Вечірка Vinyl Breaks Session. Паб L’uft, 22:00

Музику під час вечірки забезпечують досвідчені діджеї – Garry Shumoff, Tonika та LAWrin. Продемонструють бачення брейкс музики виключно за допомогою вінілу.

Неділя, 27 квітня

Благодійний концерт на «Південному». ТВК «Південний», 14:00

На вас чекає аукціон речей відомих людей, виступи Вови зі Львова, Один в каное, К-402 та інших.

А також народне караоке, фестиваль послуг, розіграш польоту на повітряній кулі, дайвінгу, кінної прогулянки та іншого.

Концерт благодійний, тому усі кошти, виручені під час події підуть для операції Роману Яремку, яка відбудеться 7 травня в Угорщині (загальна сума операції 17000 євро).

Концерт Sasha Boole. Паб Бігос, 19:00

Sasha Boole (Саша Буль) – фолк-сінгер, автор і виконавець пісень, народжених на межі блюзу, кантрі, фолку та регтаймів. Грає на гітарі, губній гармоніці та банджо.

Концерт Праведная душе. Львівська філармонія, 18:00

«Праведная душе» – симфонія-реквієм Богдани Фроляк для солістів, хору та симфонічного оркестру на тексти Тараса Шевченка.

Виконують: Анастасія Корнутяк – сопрано, Наталія Половинка – мецо-сопрано, Олексій Кувітанов – баритон, Галицький академічний камерний хор, Академічний симфонічний оркестр Львівської філармонії, Володимир Сивохіп – диригент.

Концерт хорової музики «Світла музика» капели Дударик. Храм святих апостолів Петра й Павла, 16:00

У програмі – хорова музика Миколи Дилецького, Дмитра Бортнянського, Олександра Кошиця, Андрія Гнатишина, Кирила Стеценка, Мар’яна Кузана.

Диригент – Дмитро Кацал. Художній керівник – Народний артист України Микола Кацал. На концерті збиратимуться пожертви на потреби Збройних Сил України.

Кіно

Тиждень австрійського кіно: Фільм Висока продуктивність. Субота, 26 квітня.Львівський палац мистецтв, 19.00

Фестиваль «Тиждень австрійського кіно» збирає найяскравіші та резонансні стрічки Австрії останніх років. У 2014 році фестиваль відбудеться вже втретє.

У суботу покажуть фільм Висока продуктивність. Сюжет: два брати мстяться один одному і у дорослому віці.

Одного разу кожен з них отримує шанс допомогти іншому. Ситуація «ти мені – я тобі» з перспективою стати ближче один одному дуже скоро переростає в запеклу боротьбу. Під загрозою опиняються життєві цінності, бізнес, любов, єдність сім’ї.

Тиждень австрійського кіно: Перетнути кордон. Субота, 26 квітня. Львівський палац мистецтв, 19.00

Любовний трикутник. Ганс і Яна живуть у підпільній ідилії в прикордонній зоні Австрії. Їх світ готовий похитнутися через появу на горизонті молодого солдата.

Учасник програми Spectrum Ротердамського міжнародного кінофестивалю 2013. Нагороди Вієналє 2013 за Кращий сценарій, Кращу операторську роботу, Кращий саундтрек.

Фільм Двійник

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 11:00, 14:30, 21:30

Головний герой – сором’язливий клерк, котрий працює у футуристичній організації, якого зневажає власна мати і ігнорує дівчина його мрії.

У контору, де він працює, приходить новий самовпевнений і харизматичний співробітник, котрий є його точною фізичною копією. Двійник поступово прибирає до рук життя героя.

Номінація на премію British Independent Film Awards за Кращу жіночу роль другого плану (Міа Васіковська), 2013.

Фільм Нова Людина-павук 2: Висока напруга

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси (ІМАХ 3D): 10:00, 13:00, 16:00, 19:00, 22:00

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси: 10:40, 13:20, 16:00, 18:40, 21:20

Кінотеатр Кінопалац ім. О.Довженка. Сеанси (червоний зал, 3D): 12:00, 16:00, 18:30, 21:00

На перший погляд він – звичайний школяр, а насправді Пітер виконує роботу, яка не під силу багатьом дорослим. Він у спеціальному костюмі Людини-павука ефективніше будь-якого загону поліції очищає вулиці міста від злочинців.

Пітер пам’ятає обіцянку, що дав перед смертю батьку своєї подруги Гвен, однак розуміє, що йому вкрай тяжко дотримуватися обіцяного.

Він повинен триматися якнайдалі від Гвен, аби не втягнути її у неприємності, проте почуття героя до дівчини занадто сильні.

Від повсякденних справ Пітера відволіче поява нового ворога – Максвелла Діллона, Електро. Не дасть занудьгувати також і давній приятель Гаррі Озборт зі своїми знаннями про Пітерове минуле.

Фільм Опинись у моїй шкірі

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 11:00, 13:15, 15:30, 17:45, 20:00, 21:00, 22:15

Кожен день по трасі Едінбург-Глазго їздить старе авто, а за кермом брюнетка з величезними зеленими очима.

Вона підбирає стоперів, в основному – здорових і потужних чоловіків, і паралізує їх. Дівиця на перевірку виявляється представницею іншої цивілізації.

Фільм Під маскою Жигало

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 12:45, 16:15, 18:00, 19:45

У сучасному Нью-Йорку він – власник квіткової крамнички на межі банкрутства. Приятель пропонує йому підзаробити, спробувавши себе у ролі жигало.

Що чекає старих друзів у цьому незвичному ділі? Але після низки комічних ситуацій і ганебних провалів стає очевидно, що хлопці пливуть проти течії грошей і кохання.

Соратником Туртурро у створенні картини став Вуді Ален – неперевершений майстер авторського кіно, комік, чотириразовий володар премії «Оскар» за кращий сценарій.

Театр

Вистава Стіна. Львівський драматичний театр ім. Лесі Українки, 18:00

Варвара Рєпніна, донька князя Миколи Рєпніна, майже все своє життя присвятила Тарасу Шевченку, а він до останнього подиху не зрадив своєму коханню до рідної землі, натхненно сподіваючись на взаємність. Так щиро не міг полюбити більше нікого. Це – його найбільший дар і найсильніше покарання.

Режисер?постановник та музичне оформлення – Людмила Колосович.

Вистава Солом’яний бичок. Львівський академічний обласний театр ляльок, 16:00

Вистава з великою фантазійністю, яскравою і декоративною сценографією, має в собі теми для роздумів, які зацікавлюють маленьких глядачів і роблять їх справжніми співтворцями дійства.

Вистава, за постановкою режисера Олени Сєрової-Бондар, отримала цілий ряд почесних відзнак.

У 2005 році вона стала переможцем I Фестивалю української казки «Казкові обрії» та відзначена Почесною грамотою Ради Міністрів АР Крим.

Мистецтво

Арт-проект Камера. Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» 

В експозиції – інсталяція у вигляді позолоченого батона, плакати на тему російської окупації, політиків та відомих людей, живопис, фотографії, відео-арт.

Проект присвячено вшануванню пам’яті загиблих героїв Небесної Сотні, поширення ідеї миру та толерантності.

Куратори проекту – ініціативна група студентів Львівської національної академії мистецтв.

Пйотр Кунце: виставка плакатів. Львівська галерея мистецтв

Праці Пйотра Кунце – це в основному мистецькі плакати: виставкові, музичні, фестивальні, хоча є й соціальні.

На афіші виставки – цитата з Ролана Топора: «Серйозність є ворогом уяви», бо більшість плакатів автора сповнені дотепності та гумору, вони демонструють його позитивне ставлення до життя.

У залах галереї буде представлено 150 плакатів, створених впродовж останніх 25 років.

Пйотр Кунце народився у 1947 році, в 1973 – закінчив факультет графіки Академії мистецтв. З 1981 року керує Майстернею проектування плакату Академії мистецтв у Кракові.

Проводив велику кількість семінарів з мистецтва плакату в Бразилії, Чеській Республіці, Чилі, Данії, Фінляндї, Франції, Ірані, Канаді, Німеччині, Мексиці, Словаччині. У 1990-1991 роках працював в якості запрошеного професора (visiting professor) в Школі образотворчих мистецтв Університету штату Коннектикут (США).

Фотовиставка Пінзель та Європа епохи Бароко. Львівська галерея мистецтв

На виставці представлені оригінальні світлини скульптур Пінзеля у Львові й фотографіями з виставки у Луврі.

З цієї нагоди автор Ферранте Ферранті запросив чотирьох інших знавців скульптури бароко: чехів – Брауна і Брокофф, а також – Берніні та Борроміні.

Ферранте Ферранті захопився роботами галлійського скульптора Іоанна Пінзеля у 2011 році, під час поїздки до Львова.

Фотограф і не здогадувався, що пам’ять цього генія бароко вшанують уже через рік у Парижі, під час ретроспективи, присвяченої Лувру.

Ферранте Ферранті – один із провідних мистецтвознавців епохи бароко. Понад 30 років цей мандрівний фотограф разом із письменником Домініком Фернандесом досліджують епоху бароко та інші епохи розвитку цивілізації, від Сирії до Болівії, через Сицилію та Санкт-Петербург.

Благочинна виставка-аукціон Вимріяне. Львівська філармонія

Львівська художниця Наталя Савка виставила на аукціон власну колекцію живописних картин. Представлено авторські полотна у жанрі пейзажу і натюрморту.

Виставка Вимріяне з подальшим благочинним аукціоном за сприяння Всеукраїнської благодійної організації Асоціація благодійників України. Кошти від аукціону будуть перераховані сім’ям загиблих майданівців.

Інше

Субота, 26 квітня. Гаражний Розпродаж Книжок.Видавництво Старого Лева (вул. Лемківська, 15а)

У межах Місяця інформування про аутизм у Львові відбудеться Третій Гаражний Розпродаж.

З 13.00 години і до вечора тут можна буде придбати книжки за низькими цінами, поспілкуватися з авторами, гарно провести час і зробити зробити добру справу.

Кошти від продажу книжок передадуть на потреби дітей з аутизмом.

Нічне катання на велосипеді по Львову. Оперний театр, субота, 23:00

Нічний велозаїд по Львову – з 23:00 по 6:00 ранку. Велосипедисти у маскарадних костюмах насолоджуватимуться романтикою нічних «покатух». Приєднатись може кожен.

Минулого року у нічному велозаїзді взяли участь 150 супергероїв. Цього року заїзд також буде тематичним.

День відкритих дверей у Ботанічному саду. Ботанічний сад, 14:00

Квітень й далі тішить львів’ян цвітінням магнолії, саме в цей період розквітають білі і рожеві магнолії Суланжа.

Крім того відвідувачі зможуть помилуватись цвітінням рододендрону, бузка та різноманітних видів тюльпанів.

Ботанічний сад вже втретє за цей місяць проведе День відкритих дверей. Цього разу відкритими будуть одразу 2 території саду: на вул. Черемшини,44 та вул. Кирила і Мефодія, 4.

Спеціальні гості свята: Гурт ROCKOKO (17:00 год.). Презентація продуктів бджільництва «Карпатський мед».

Проект для дітей «Арт-вікенд». Львівська галерея мистецтв, 14:00

У Львівській національній галереї мистецтв розпочинається безкоштовний проект «Арт-вікенд». Для дітей віком від 6 до 14 років відбуватимуться екскурсії та майстер-класи.

14.00-14.30 лекція (тематична екскурсія) у відділі Європейського мистецтва 19-21 ст. ЛНГМ (вул.Стефаника, 3)

15.00-16.00 майстер-клас на тему лекції (екскурсії) у музеї мистецтва давньої української книги ЛНГМ (вул.Коперника, 15а), митці та педагоги ЦКМІ та Театру Спірограф.

Кількість місць обмежена. Обов’язкова попередня реєстрація на сайтах: www.artcenter.org.ua або www.spirograph.ho.ua

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.