Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військова кафедра

04744.info

Вівторок, 29 квітня 2014, 16:39

В університети України повернуть військові кафедри

військова кафедра

В університетах України буде відновлена робота військових кафедр, а в українських школах вестимуть спеціальні курси цивільної оборони.

Про це повідомляють на сайті osvita.ua.

"Військова підготовка студентів буде повернута, можливо, не в усіх університетах будуть створені військові кафедри, але вони будуть працювати у такий спосіб, щоб забезпечити усіх військовою підготовкою. Окрім того, у школах будуть введенні спеціальні курси цивільної оборони", - заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт під час зустрічі з головою Херсонської обласної державної адміністрації Юрієм Одарченком.

На думку членів Спілки ректорів, залучення цивільних навчальних закладів до підготовки військових кадрів та медичних сестер запасу, сприятиме якісній військовій підготовці та посиленню військово-патріотичного виховання студентської молоді.

Нагадаємо, наприкінці березня, спілка ректорів вищих навчальних закладів України звернулася до міністра освіти і науки, в.о. міністра оборони, голови Комітету ВР з питань науки і освіти та голови Комітету ВР з питань національної безпеки і оборони з пропозицією про відновлення військової освіти студентів за програмою підготовки офіцерів запасу та медичних сестер запасу у вищих навчальних закладах України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.