Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рава-руський спиртзавод

Четвер, 15 травня 2014, 16:39

Працівники Рава-Руського спиртзаводу вимагають поновити на посаді колишнього директора

рава-руський спиртзавод

Трудовий колектив Рава-Руського спиртзаводу висловив недовіру тимчасовому в. о. директора Валентину Соколовському та підтримав звернення до гендиректора ДП «Украспирт» щодо повернення екс-керівника підприємства Романа Лянгера.

Про це повідомила прес-служба Рава-Руської міськради.

Такі рішення працівники підприємства прийняли після того, як його колишнього директора публічно звинуватили у грабежі державі, неофіційному продажі корупції, фінансуванні Партії регіонів та заборона працівникам спиртзаводу висловлювати свою громадянську позицію під час подій на Майдані у Києві у листопаді 2013 – лютому 2014 року.

Крім того, напередодні, 14 травня, на територію підприємства прибули представники Жовківської районної організації Народної Самооборони, які вимагали звільнення Романа Лянгера з посади заступника директора, яку він зараз обіймає.

На зборах трудового колективу працівники заперечили закиди та обвинувачення на адресу колишнього керівника Романа Лянгера. Вони назвали його професіоналом у роботі, звернули увагу на те, що за час перебування на посаді директора прибутки заводу зросли, а сам він користується повагою та авторитетом у людей.

Крім того, працівники заводу відзначили, що термін, на який було призначено Валентина Соколовського тимчасово виконуючим обов’язки директора, вийшов і у них виникають сумніви щодо легітимності його перебування на території підприємства. Вони заявляють, що Валентин Соколовський не має достатнього досвіду для управління підприємством (слюсар четвертого розряду), не справляється зі своїми обов’язками, а саме підприємство вже опинилося у складній ситуації, зокрема, у співпраці з постачальниками зерна. Працівники побоюються, що завод можуть довести до банкрутства і невдовзі закрити.
Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук надіслала листа генеральному директору ДП «Укрспирт», якому підпорядковується завод, у якому зазначила, що ситуація, яка склалася на підприємстві, є неприпустимою.

- Закликаємо дослухатися до думки трудового колективу щодо поновлення на посаді директора заводу Романа Лянгера, - зазначила Ірина Верещук. – Також рекомендуємо звернутися до правоохоронних органів із відповідною заявою щодо притягнення до відповідальності людей, які дали завідомо неправдиву інформацію і оприлюднили її у ЗМІ, а також її спростування.

У свою чергу, міський голова запевнила, що Рава-Руська міська рада зробить все залежне від неї як органу місцевого самоврядування, аби не допустити закриття спиртового заводу, втрати людьми місця праці.

Нагадаємо, самооборона вимагала звільнити екс-директора Рава-Руського спиртзаводу. Його працівники були проти.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.