Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

артилерійський газ

sevdig.sevastopol.ws

Середа, 28 травня 2014, 14:20

На Львівщині затримали продавця артилерійського снаряду часів Другої світової

артилерійський газ

На Львівщині затримали чоловіка, який намагався збути артилерійський снаряд часів Другої світової війни.

Про це повідомляє ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Зокрема, у місті Золочеві під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники міліції виявили у чоловіка в пакеті набої різного калібру (7.62 мм типу ТТ, 7.62 мм типу АК), шумовий набій до стартового пістолета та артилерійський снаряд калібру 45мм часів Другої світової війни.

Набої вилучено та скеровано на проведення експертного дослідження в НДЕКЦ ГУМВС України у Львівській області. Експерти встановили, що Артилерійський снаряд часів Другої світової війни є боєздатним. Його вивезли у безпечне місце та знешкодили.

«Встановлено, що 46-річний чоловік є місцевим мешканцем, отримавши від нього дозвіл на проведення обшуку у його помешканні, ми виявили там ще сім набоїв різного калібру», - повідомив заступник начальника – начальник кримінальної міліції Золочівського РВ ГУ МВС України у Львівській області підполковник міліції Андрій Германович.

Зі слів чоловіка, набої, боєприпаси та артилерійський снаряд він знайшов ще минулого року збираючи гриби у лісі Золочівського району. Знайдені набої боєприпаси та вибухівку він мав намір продати.

Нещодавно 46-річному зловмисникові правоохоронці повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України. Максимальне покарання статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

«Вкотре застерігаємо громадян, що згідно зі ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк до шести років», - зазначив Сергій Богданов.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.