Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

П'ятниця, 30 травня 2014, 17:55

Міндоходів не штрафувало жінку, яка викинулася з десятого поверху, – Шмигаль

На 32-річну жінку, яка вчора, 29 травня, викинулася з вікна приміщення Міндоходів Львівщини, не накладали ніяких штрафів, проте податковий інспектор мав з нею зустріч.

Про це заявив заступник начальника Міндоходів у Львівській області Денис Шмигаль, передає кореспондент Варіантів.

Громадські організації, серед яких Афганська сотня, Варта 700, "Рабів до раю не впускають" та інші, прийшли у ГУ Міндоходів Львівщини, аби почути пояснення самогубства 32-річної жінки.

У Міндоходів розповіли, щр жінка, яка викинулася з вікна ГУ Міндоходів Львівщини не була оштрафована, а інспектор викливав її через неправильну декларію про доходи.

"Цього року нею не була подана декларація про дохід. Так вимагає закон. Їй надіслали стандартний лист з пропозицією з'явитися 5-го травня в приміщення, через те що вона не подала декларації. Людина не відреагувала на лист, тобто не з'явилася. 8-го травня самостійно подала декларацію на суму 464 тисяч гривень доходу.

20-го травня вона сама передзвонила до інспектора, а 21-го травня з'явилася без документів. 27-го травня вона подзвонила до інспектора та домовилася, що прийде 29-го травня з документами і обгрунтує, чому задекларувала 464 тисяч гривень, а не 530", – заявив заступник начальника Міндоходів у Львівській області Денис Шмигаль.

Жінка, яка загинула, вела підприємницьку діяльність з січня 2008-го року. В 2010-му, 2011-му, 2012-му і в першому півріччі 2013 року вона діяльності як фізична особа-підприємець не вела.

"В червні 2013-го року нею була видана нотаріальна довіреність на ім'я громадянина Львівщини, яким вона уповноважила цю особу вести від свого імені господарську діяльність. В червні видали доручення, відповідно з 01.07.2013 її було переведено на спрощену систему опадаткування, на другу групу єдиного податку. Тобто щомісячно вона сплачувала 244 грн єдиного податку. За 7 місяців минулого року від двох підприємств на її рахунок прийшов дохід у розмірі 530 тисяч гривень. Податок сплачувався, це зафіксовано. Я наголошу, що питання штрафів не могло підніматися, тому що в нас не було підстав говорити з людиної про штраф і вона була добросовісним платником податків" – додав Денис Шмигаль.

Натомість громадські організації, які прийшли під ГУ Міндоходів Львівщини, впевнені, що жінку шантажували та вимагали гроші.

Зокрема, активістів дивує, що жінка перебувала в приміщенні більше години і не заходила, як запевняють податківці, до інспектора.

Також Шмигаль пообіцяв активістам спробувати відсторонити від роботи працівників, які, ймовірно, довели підприємця до самогубства.

Нагадаємо, голова Львівської ОДА Ірина Сех звертається в головне управління МВСУ та прокуратуру у Львівській області щодо якнайшвидшого і ретельного розслідування справи про доведення до самогубства через загибель жінки-підприємця.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.