Прокуратура оскаржила звільнення нардепа Лозинського, який вбив людину

Четвер, 12 червня 2014, 09:57

Прокуратура Київської області внесла апеляційну скаргу на ухвалу Бориспільського міськрайонного суду про звільнення від подальшого відбуття покарання Віктора Лозинського за станом здоров’я.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Київської області.

Прокуратура вважає таке рішення суду незаконним у зв’язку з тим, що у суді не доведено, що захворювання, зазначені у медичній документації відносно засудженого, становлять загрозу його життю та унеможливлюють подальше перебування у місцях позбавлення волі.

Разом з тим, судом не було задоволено клопотання прокуратури про виклик в суд експертів, які б могли надати додаткові пояснення про стан здоров’я Лозинського та можливість його лікування в колонії.

Крім того, прокуратура вважає, що виправна установа незаконно випустила засудженого, оскільки, державним обвинуваченням у визначені законом строки внесено апеляцію, а відтак ухвала суду не набрала чинності.

За вказаним фактом прокуратурою області розпочато кримінальне провадження відносно посадових осіб Бориспільської виправної колонії №119 за ч. 1 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Нагадаємо, 11 червня стало відомо, що колишній народний депутат України Віктор Лозинський за рішенням Бориспільського міськрайонного суду достроково звільнений з в'язниці за станом здоров'я.

20 квітня 2011 року Дніпровський райсуд Києва засудив Лозинського до 15 років позбавлення волі за вбивство громадянина Валерія Олійника в мисливських угіддях в Голованівському районі Кіровоградської області 16 червня 2009 р.

 

Мітки: прокуратура