Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

бескидський тунель

mukachevo.net

Понеділок, 16 червня 2014, 14:56

Будівельники пройшли 290 метрів Бескидського тунелю

бескидський тунель

Роботи з будівництва Бескидського тунелю ведуться цілодобово. Станом на 16 червня виконані роботи з проходки тунелю на довжині 290 м.

Про це повідомила прес-служба адміністрації залізничного транспорту.

Наразі через якість породи, швидкість проходки досягає 3 м/добу.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної і Центральної Європи.

Загальна довжина нового тунелю становить 1764 м. Роботи із будівництва, що почалися 29 жовтня 2013 року, планується закінчити у І кварталі 2017 року.

На даний час підрозділами Львівської залізниці проводяться роботи з реконструкції колійного господарства станції Бескид: збільшення радіусів кривих, реконструкцію біля 8 км верхньої будови колії, реконструкцію контактної мережі та засобів СЦБ і зв’язку. Зазначені заходи дозволять забезпечити збільшення швидкості руху поїздів на станції Бескид і тунелем з 40 км/год до 70 км/год.

Довідково
Діючий одноколійний тунель був збудований за часів Австро-Угорської імперії 1886 року і на сьогодні є бар’єрним місцем V Критського Міжнародного транспортного коридору, який проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії (Трієст-Любляна-Будапешт-Братислава-Ужгород-Львів). Через деформацію обробки, руйнування дренажної системи та невідповідність габариту діючим нормативним вимогам тунель вичерпав свій експлуатаційний ресурс.
Новий тунель будується на відстані 30 метрів від існуючого.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.