Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Храм Христа Спасителя

Вівторок, 17 червня 2014, 16:36

П'ятидесятники відстоюють право на храм на Пекарській у Львові

Храм Христа Спасителя

Громада Храму Христа Спасителя у Львові Церкви віри євангельської "Воскресіння" (п'ятидесятники) просять Кабінет Міністрів змінити розпорядження про розподіл прицерковних будівель та земель храму на вул. Пекарській 57-59. 

Громаді п'ятидесятників вже належить частина приміщення цервки та кілька захристійних приміщень.

Проте цього недостатньо, аби належно стежити за станом храму вцілому, бо відсутній доступ до тилового боку будівлі: одна частина належить двом фізичним особами, інша – УПЦ МП. 

Про це сьогодні на прес-конференції розповів єпископ Церкви християн віри євагнельської Василь Боєчко. 

"Це є порушення Закону України про свободу совісті та релігійні організації (розділ ІІІ стаття 17)", – вважає юрист Місії "Добрий Самарянин" Микола Лазуркевич.

Микола Лазуркевич наголошує, що об’єкти, котрі знаходяться адресою Пекарська 56-59, мали би належити громаді Храму Христа Спасителя, а не УПЦ МП. Остання, за його словами, в 2013 році отримала майно з порушенням процедури передачі. 

Громада п'ятидесятників намагалась двічі оскаржити процедуру передачі, проте згодом відкликала свої заяви, бо дійшли порозуміння з УПЦ МП в січні 2014 року. 

На підставі "Меморандуму про наміри" Львівсько-Галицька єпархія УПЦ МП зобов’язалась передати храму частину будівлі, що безпосередньо зв’язана з ним. Проте зобов’язань досі не виконала.

"Ми не ображені. Ми не ті, хто бажає комусь приниження чи кривди. Але громада фактично є скривджена, – каже єпископ Цервки християн віри євангельської Василь Боєчко – Інша прилегла будвіля, за адресою вул. Пекарська 57а, продана у 2009 році. До привитних осіб, котрі зараз володіють нею, ми не маємо жодних притензій. Тільки єдину маємо тривогу, що вони ведуть цю будівлю до розвалу, а це може закінчитися трагічно".



Нагадаємо, що у 1992 році храм Хреса Спасителя був переданий християнам Церкви віри євангельської “Воскресіння”. А прилеглі будівлі до 2006 року належали Міністерству оборни і використовувлись як військовий шпиталь.

Міськрада зверталась до Міністра оборони з проханням не передавати  майновий комплекс по вул. Пекарській 57-59 Львівській єпархії УПЦ МП. 

Проте процедуру передачі комплексу УПЦ МП було розпочато Кабміном за часів губернаторства Віктора Шемчука, а завершено головою Львівської ОДА Олегом Сало

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.