Варіанти,  20 червня 2014

Варіанти на вікенд

Свято музики, фестиваль давньої музики та благодійні вистави у театрі ім. Л. Курбаса та інші події відбудуться цими вихідними у Львові.

Музика

Субота, 21 червня

Свято музики у Львові

21 червня – світовий день музики. Свято музики – це сотні виступів на відкритих майданчиках міста, як аматорів, так і професіоналів.

Свято відбувається задля поширення музики: для заохочення музикантів до самовираження в просторі міста, щоб удоступнити міській громаді музику будь-якого жанру і стилю в живому виконанні.

Минулого року це Свято вперше відбулось у Львові. На львівському Святі музики взяло участь близько 80 виконавців – гуртів та окремих музикантів на 40 різних міських локаціях.

Концерт «З Нового Світу». Львівська філармонія, 18:00

Програма концерту поєднає в собі джазові композиції й симфонічну класичну музику.

«З Нового Світу» – такий підзаголовок має знаменита симфонія №9 чеського класика Антоніна Дворжака, яку він написав протягом свого перебування у США у 1892-95 рр.

Симфонія прозвучить на завершення концерту, натомість у першому відділі звучатимуть твори американських класиків, сучасних композиторів та легенд джазу у виконанні американського скрипаля Крістіана Говса (Howes) у супроводі Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під батутою американського диригента Даґласа Дровста.

Концерт барокової музики. Музей етнографії та художнього промислу, 16:00

З Норвегії до Львова приїде скрипаль Александр Пільчен, аби дати кілька концертів, зокрема і у рамах цього проєкту, разом із Ганною Іванюшенко із ансамблю давньої музики VITA NOVA.

Звучатимуть твори Баха, Кореллі і Вестгофа. Гратиме скрипаль Александр Пільчен (Росія, Норвегія), партію бассо-контінуо на спінеті виконуватиме Ганна Іванюшенко.

Александр Пільчен навчався у Московській консерваторії ім. П. Чайковського, а згодом — у Норвегії.

Займався зі скрипалями Джоном Головеєм (John Holloway), Енріко Онофрі (Enrico Onofri), Антоном Штеком (Anton Steck).

Неділя, 22 червня

ХІІ Фестиваль Давньої Музики «З-над берегів Дунаю». Гарнізонний храм Свв. Петра і Павла, 19:15

У концертних залах Львова звучатимуть вишукані шедеври 17-18 століть у виконанні солістів і ансамблів з Австрії, Норвегії, Росії, Польщі, України.

Також у програмі: шедеври сольної та ансамблевої австрійської і німецької музики 17-18 ст. , перлини вишуканої лютневої музики барокової доби, музика «золотої доби» європейського класицизму та ін.

Концерт Етелли Чуприк із симфонічним оркестром. Львівська філармонія, 18:00

Ювілейний вечір заслуженої артистки України Етелли Чуприк розпочнеться з одного із найкрасивіших, але технічно складних творів Сергія Рахманінова – Концерту № 3 для фортепіано з оркестром.

Концерт вперше прозвучав 28 листопада 1909 у виконанні автора з нині неіснуючим Нью-Йоркським симфонічним товариством під управлінням Вальтера Дамроша в ході турне Рахманінова по Сполучених Штатах Америки.

На завершення вечора Етелли Чуприк прозвучить однин з найвідоміших оркестрових творів французького композитора Каміля Сен-Санса – Третя симфонія c-moll.

Твір написаний на замовлення Королівського філармонічного товариства в Англії, і композитор вперше представив його у Лондоні, у 1886 р.

Кіно

Тиждень італійського кіно. Львівський палац мистецтв

Тиждень італійського кіно – огляд найбільш яскравих стрічок з кінематографічної Iталії. Цього року українські кіномани побачать чорири стрічки: психологічний триллет «Прийдешнє», драму «Конформіст», комедію «Я повернусь» та документальний фільм «Римська кільцева дорога».

Фільм Римська кільцева дорога. Львівський палац мистецтв, 17:00

Римська кільцева дорога – найдорожча автомагістраль в Італії, що огинає столицю. Присвячений їй фільм Джанфранко Розі – перша документальна стрічка, що отримала Золотого лева на вениціанському кінофестивалі.

Режисер спостерігає за життями городян, створюючи галерею сумних і кумедних портретів реальних людей.

Фільм Кривава помста

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 21:15, 23:30

Під час однієї з екстремальних прогулянок відбувається нещасний випадок і Дерек пропадає.

У таких місцях пропажа людей найчастіше означає, що їх уже не знайти, навіть якщо немає тіла.

Не здаючись і не шкодуючи себе, Ава не втрачає надію знайти коханого і починає займатися зникненням сама, в той час як поліція чомусь намагається зам’яти справу.

Фільм Секретний експеримент

Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (арт-зал): 19:50, 21:30

Кінотеатр Кінопалац ім. Довженка. Сеанси (синій зал): 14:30, 17:50

Енн – молода журналістка яка розслідує зникнення друга, з яким разом вони вчилися в університеті.

У нього вона знаходить запис в якому розповідається, що він займався вивченням одного з секретних урядових експериментів з розробки сироватки, здатної змінювати свідомість людей.

Сироватка виготовлялася з мозку померлих, результати експериментів були засекречені, програма згорнута.

Жахлива правда полягає в тому, що зниклий журналіст в ході свого розслідування отримав доступ до документів і хімічної формули сироватки і вирішив прийняти її сам, після чого зник.

Енн намагається розібратися в суті урядового експерименту і знайти його учасників, щоб розібратися в тому, що ж сталося з її другом. У ході її розслідування спливає страшна правда.

Театр

Львівські муніципальні театри дадуть низку вистав, а усі зібрані благодійні внески підуть для закупівлі матеріально-технічного оснащення для бійців АТО.

Кошти буде перераховано на спеціальний рахунок Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла Центру Військового Капеланства УГКЦ (вул. Театральна, 11, м. Львів).

Субота, 21 червня

Вистава «Наркіс». Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса, 19:00

Катавасія за мотивами прадавньої єгипетської притчі, текстами Григорія Сковороди та давніми духовними наспівами.  Тривалість вистави: 1:20

Неділя, 22 червня

Вистава «Він, вона, вікно, покійник». Львівський театр «Воскресіння» , 18:00

Помічник британського прем’єра Річард Уіллі таємно зустрічається з секретаркою у готелі «Вестмінстер». Несподівано вони виявляють у номері тіло мертвого мужчини.

Схоже, це грабіжник, якого притиснула віконна рама. Це загрожує скандалом. Річард та його помічник Пігден намагаються сховати труп, при цьому кожен наступний крок лише заплутує ситуацію, яка стає доволі катастрофічною з появою в номері спочатку керуючого готелем, згодом дружини Річарда і врешті ревнивого чоловіка секретарки Джейн...

Поза усім це комедія, світла комедія, що несе радість, сміх, позитивні емоції. Словом усе те, за що ми любимо театр.

Постановка та музичне оформлення – Ярослав Федоришин

Мистецтво

Виставка «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології». Центр міської історії Центрально-Східної Європи

Виставка є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів Центру, які пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.

Експозиція розташована у трьох виставкових залах, включає текстове та візуальне наповнення, використання цифрових засобів та передбачає інтерактивність аудиторії.

У виставці демонструються проекти у контексті масштабних та глобальних змін, які несуть цифрові технології для нашого сприйняття минулого.

Піднімаються питання ролі істориків та активістів не-істориків у формуванні знання та відображення минулого для широкої публіки.

Міжнародний фестиваль авторської ляльки «Лялькart». Art-e-faktgalereЯ

Протягом десяти днів фестивалю відбудеться понад двадцять тематичних майстер-шоу, відеолекції і майстер-класи.

Розпочнеться Міжнародний фестиваль авторської ляльки «Лялькar’t» першою тематичною виставкою – «Сонце, Море, Любов…».

За десять днів фестивалю «Лялькar’t» відбудеться понад двадцять майстер-шоу, відеолекцій і майстер-класів.

У вихідні майстер-шоу та відеолекції відбуватимуться кожні дві години – починаючи від 14:00. А у будні майстер-класи стартуватимуть о 10:00.

Інше

Субота, 21 червня

Проект «Майстерня міста 2014». Площа перед університетом ім. І. Франка (вул. Університетська)

12.00-15.00 – Інтерактивний проект «Голоси міста», Центр міської історії Центрально-Східної Європи

15.00-17.00 – Паркова дискусія «Культура як інфраструктура», ЛММГО Мистецька майстерня Драбина

18.00-22.00 – Музичне обличчя Львова з проектом Хатнє Грання, Креативний осередок Пуп Землі.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.