Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

люстрація

argumentua.com

П'ятниця, 27 червня 2014, 12:22

Активісти просять прокуратуру зайнятися керівником АМКУ Львівщини через підозри в корупції

люстрація

Громадські організації Львова вимагають відставки керівника Львівського обласного територіального відділення АМК України Андрія Басараби.

"Афганська сотня", "Розвиток громади", "Самооборона львівського Євромайдану" та "Я львів’янин" звинувачують Бесарабу у корупції та зазначають, що мають інформацію щодо участі співробітників керованої ним установи у корупційних протиправних тіньових схемах отримання грошових коштів з ряду фірм та організацій, які перевірялись у 2012-2013 роках.

"Вказана протиправна діяльність мала відношення до організованої режимом Януковича "програми відмивання грошей" з метою особистого збагачення, у яку входили багато державних структур та організацій. Керували вказаною протиправною діяльністю, як правило, перші особи організацій та фірм. В разі небажання виконувати злочинні вказівки, керівника установи звільняли і призначали нову "керовану режимом» особу", йдеться у спільній заяві громадських організацій.

Громадське формування "Афганська сотня" вважає, що Андрій Басараба має причетність до протиправної "програмної діяльності" режиму Януковича по відмиванню грошових коштів. Певним підтвердженням цього факту можуть бути відкриті у 2012-13 роках кримінальні провадження стосовно співробітників регіонального підрозділу АМК.

У зв’язку з письмовою заявою Андрія Басараби про згоду пройти люстрацію та відмовою добровільно написати заяву про звільнення з займаної посади, Громадське формування "Афганська сотня" звертається до керівництва прокуратури Львівської області та Головного управління МВС у Львівській області з проханням направити сьогодні (27.07.14р.) на 11 год. у територіальне відділення Антимонопольного комітету України уповноважених співробітників для зустрічі з громадськими активістами та прийняття заяви про скоєння злочину.

З метою відкриття кримінального провадження та розслідування протиправної діяльності у АМК, ГО створено координаційно-інформаційний центр, в якому будуть взаємодіяти ряд громадських організацій і займатися цим питанням.

Громадські організації Львівщини, в рамках люстраційної діяльності, залишають за собою право на вжиття більш радикальних заходів щодо Андрія Басараби, в разі ігнорування правоохоронними органами вимоги розслідування протиправної діяльності у Львівському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.