Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська міськрада

dt.ua

Четвер, 10 липня 2014, 14:45

Садовий хоче зменшити кількість депутатів у міськраді

львівська міськрада

Кількість депутатів у Львівській міськраді може зменшитися.

Про це сьогодні, 10 липня, на сесії Львівської міської ради заявив мер Андрій Садовий.

«Це моя принципова позиція, щоби в нас було менше депутатів, адже часто у багатьох українських містах депутат є чинником корупційних дій. Тому нам потрібно брати приклад із Європи, де в найбільшому місті є всього лише 25 депутатів», - розповідає Андрій Садовий.

Згідно із чинним законодавством, у Львові може бути від 60 до 90 депутатів. Перед виборами 2006 року депутати проголосували за збільшення кількості до 90 осіб.

«Я за те, щоб у міській раді було 60 депутатів. Хоча для такого міста, як Львів достатньо було б і двадцяти. І я безперечно буду звертатися до Верховної Ради, щоби на законодавчому рівні закріпити ці зміни», - каже Андрій Садовий.

У свою чергу ВО «Свобода» звернулася до президента з вимогою зменшити кількість депутатських місць у Верховній Раді до 300, а також впровадження не більше двох термінів перебування при владі для мерів міст.

«Те, що свободівці хочуть з усіх сил мене позбутися – це факт. Але це є повноваження Верховної Ради – встановлювати згідно з законом термін перебування мера на посаді. І я працюватиму доти, поки до мене є довіра», - зауважив Андрій Садовий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.