Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ірина верещук

Вівторок, 15 липня 2014, 11:39

Мер Рави-Руської звинувачує свободівців у спланованому тиску на спиртзавод

ірина верещук

Міський голова Рави-Руської Ірина Верещук звинувачує ВО «Свобода» у лобіюванні власних інтересів стосовно місцевого спиртзаводу.

Про це повідомила прес-служба Рава-Руської міської ради.

За словами мера, до акції протесту, яка відбулася 14 липня, причетні не звичайні мешканці міста, а саме свободівці. «За дивним збігом обставин про пікет не знав ніхто з працівників заводу, ні з влади міста, ні з самих мешканців Рави-Руської. Аж раптом сюди приїхали дві знімальні групи телеканалів, міліція, екологічна інспекція, депутат Львівської обласної ради та голова Жовківської РДА. Останні представляють ВО «Свобода». Крім того, серед мешканців міста, які нібито пікетували завод, можна було помітити чимало місцевих свободівців, серед яких депутат Рава-Руської міської ради та рідний брат голови цієї фракції», - заявила Ірина Верещук. Також вона звинуватила депутата Жовківської райради від «Свободи» у наклепі на керівника підприємства. Адже він був у списку тих, хто писав лист-звернення проти теперішнього керівництва.

Міський голова переконана, що така кількість представників ВО «Свободи» свідчить про явну зацікавленість цієї політичної сили у ситуації щодо рава-руського спиртзаводу.

Нагадаємо, що вчора, 14 липня, у м. Рава-Руська відбулася акція протесту біля місцевого спиртзаводу. Пікетувальники вимагали, щоби на його територію впустили екологічну інспекцію, яка мала б перевірити процес утилізації відходів. Адже напередодні, 26 червня, на спиртзаводі прорвало дамбу – дві тисячі кубометрів відходів потрапили у річку Рату й поширились навколишніми водоймами.

Натомість, як зауважила Ірина Верещук, напередодні пікету мешканців Рави-Руської відбулися збори громадян за участю представників спиртзаводу, екологічної інспекції та міської влади. На них обидві сторони домовилися виробити спільний план дій, який би не дозволив закрити підприємство, покращив екологічну ситуацію, а також захистив керівника заводу від тиску. Тож, як розповідає мер Рави-Руської, ніхто про жодні акції протесту не говорив.

«Спиртзавод і його теперішнє керівництво хочуть показати у поганому світлі. Я переконана, що такі скандали й надалі вигідні колишньому керівнику спиртзаводу і голові Жовківської РДА Степанові Ціолковському, який хоче якщо не сам повернутися на підприємство, то аби ним керували підконтрольні йому особи. І якщо спочатку це робилося шляхом кадрових призначень, то тепер це вже дійшло до диверсій та тиску з боку окремої політичної сили», - наголошує Ірина Верещук.

Додамо, що 10 липня на Всеукраїнському аграрному форумі Арсеній Яценюк заявив про те, що держпідприємство «Укрспирт» буде приватизоване.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.