Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

переселенці

volynnews.com

Вівторок, 15 липня 2014, 12:46

Львівщина прихистила понад 4,5 тисячі переселенців з Криму та Донбасу

переселенці

Станом на 15 липня на Львівщині перебувають 3294 мешканці АР Крим із яких 2094 дорослі та 1200 – діти. Із Донецької області на Львівщину прибули 922 особи, із Луганщини – 379.

Про це повідомила прес-служба ГУ Державної міграційної служби у Львівській області.

Міграційна служба за час вимушеної міграції переселенців надала їм 750 адміністративних послуг. В основному це виготовлення та внесення змін до документів для виїзду за кордон та реєстрація місця перебування.

Зі слів заступника директора Департаменту соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації Оксани Яковець, 15 липня на рахунки перших 650 переселенців надійдуть кошти одноразової фінансової допомоги від управління Верховного Комісара ООН у справах біженців.

«Сьогодні до обіду ми передамо всі необхідні документи в казначейство, і завтра на рахунки перших 650 переселенців надійдуть кошти: від 2 тис до 7,5 тис грн. Їх отримають багатодітні сім’ї, сім’ї, де є 1-2 дитини з інвалідністю, студенти без засобів до існування. Львівщина єдина, яка отримала фінансову допомогу від управління Верховного Комісара ООН у справах біженців. Оскільки Львів почав першим приймати переселенців, то увага міжнародної спільноти була зосереджена на нашому регіоні»,- наголосила вона.

Питання тимчасової реєстрації у Львівській області здійснюється через Центр допомоги бездомним. Рішенням голови Львівської ОДА печатки про реєстрацію будуть ставити не в паспорт, а в тимчасові талони. Ця форма не передбачена чинним законодавством, але буде здійснена з міркувань безпеки. Адже внесення таких відомостей в український паспорт наражає тимчасових переселенців на переслідування у разі відвідування ними АР Крим та зони АТО.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.