олександр ковальчук,  16 липня 2014

Серіальна мода на Юкрейн

Нові сезони закордонних серіалів приносять нові згадки про Україну.

Минулорічна стаття Культурні стереотипи ebaut Юкрейн принесла багато дивних, несподіваних і навіть веселих (як в Банші) відкриттів про закордонний поглядів фільмів та серіалів на неньку Україну.

Цього року в американських серіалах завдяки Євромайдану можна помітити не лише стереотипи про Україну, але й відголоски моди на Україну.

Згадувати Юкрайну – це трендово, брендово і креативно. Згадувати Юкрайну – це необхідно і рейтингово.

Згадки про Україну простягаються у серіалах від повісті минулих літ і аж до далекого майбутнього.

І там, у майбутньому, ненька-Україна – цвіте та пахне буйним цвітом.

Це серіал Almost Human про людей-копів та андроїдів-копів у далекому 2028 році.

Almost Human чомусь закрили відразу після першого сезону, хоча у природі бувають й набагато гірші зразки серіального мистецтва, такі, як, наприклад, американо-мексиканська версія скандинавського Мосту, який продовжили на другий сезон.

Але перш, ніж його закрили, він ще встиг подарувати з прекрасного майбутнього добру звістку усім українцям про те, що там, у 2048 році, Україна все ще існує, вона не змінилась і з території її складів все ще можна вкрасти самонавідну кулю російського виробництва.

Незлим тихим словом згадали українських військовиків (морських піхотинців) і в минулорічному та такому грайливому трилері Trance культового Денні Бойла.

Продовжує продовжувати військову тематику з України й серіал The Blacklist з вічно розгубленою агенткою ФБР Ліззі Кін та її чоловіком-шпигуном, який її любив і стежив.

Ось такий паспорт України з написом Nacnopt Ykpaiha можна помітити у шпигунському арсеналі його таємного сховку (1 серія).

Також у The Blacklist є невловимий злочинець Реймонд Реддінгтон, який відомий тим, що має до Ліззі якийсь генетичний зв'язок, а також знайомий з усіма головорізами цього світу, поміж яких, наприклад, можна зустріти такого милого підривника з України (2 серія).

Продовжує відповідати за дюжину клонів й наша Таня Маслані у другому сезоні Orphan Black.

Її клонована сестричка (та суперкілерка) Гелена, яка виховувались в українському монастирі, усе ще літаюча катастрофа, але вже помітні усі тенденції до геппі-енду.

Ось так зустрічає її вкраїнське минуле брат головної героїні Сари Менніг (усе та ж Таня Маслані).

А ось так Гелена стібеться з гейськості Фелікса своїм вже звичним "сестра".

Фінішувавши зі стереотипами ебаут Юкрейн можна поглянути й на приклади модної України.

Бідний Сем Хілі продовжує страждати зі своєю російськомовною дружиною-українкою і в другому сезоні серіалу Orange Is the New Black.

І щоб якось не сипати сіль йому рани, можна ще раз переглянути уроки української та традиційні київські вітання у його виконанні.

Міні-серіал Klondike розповідає про Клонкдайську золоту Лихоманку у Доусон-сіті, Джека Лондона, Белінду Малруні, а також головного героя – Білла Гаскелла, який на такому імпровізованому цвинтарі прощається зі своїм застріленим товаришем-євреєм у 1897 році.

Позаду могили Байрона Епштейна можна помітити й могилку Дметра Сірка з Києва, Україна (Dmetro Sirko, Kyiv, Ukraine).

Чи могла б якась жива душа отак писати про Київ та Україну в далекому 1897 році якось невідомо, але й за це дяка.

І на фініші модних тенденцій про Україну далекий 1969 рік у останньому сезоні серіалу Mad Men.

6 серія та щебетушка приснопам'ятної Zou Bisou Bisou Меган Дрейпер вишиває на нью-йоркській кухні свого ще чоловіка Дона Дрейпера у вкраїнській вишиванці (напевне на спомин патріотичного фото Джима Моррісона).

Вишиває отак.

І отак.

Продовженню бути, бо ще багато є серіалів та їх цілорічних сезонів. Треба дивитись і вірити у Рея Донована, бо тільки Showtime може отак розпочинати свої сезони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.