Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

привокзальний ринок

wz.lviv.ua

Вівторок, 5 серпня 2014, 16:08

Ринок «Привокзальний» уже тиждень без світла, зі сміттям та щурами

привокзальний ринок

Більше тижня без електропостачання, вивезення сміття та дератизації залишається Привокзальний ринок.

Про це повідомляє Вільна профспілка «Привокзальний ринок».

Усі намагання відновити електропостачання на ринку під час тристоронньої зустрічі за участі Львівської міської ради і представників «Львівобленерго» позитивного результату не дали. 

«Ситуація на ринку може вибухнути у будь-яку мить, – повідомила голова Вільної профспілки «Привокзальний ринок» Надія Сало. – Підприємці доведені до відчаю, але відступати не збираються. Дороги назад до повернення поборів не буде».

Зараз частина підприємців користується електрогенератором, а інша частина ринку залишається без світла.

«Як міська рада могла надати в оренду об’єкт, де працює 4000 людей, не забезпечивши при цьому ринок електропостачанням», -- каже Надія Сало, повідомивши, що підприємці виконали свої зобов’язання перед «Львівобленерго» у частині оплати.

Окрім того сьогодні зранку охоронна фірма «СКБ-Захід» не допустила на територію ринку сміттєзбиральний автомобіль, закривши ворота на підприємство. Лише в обід, завдяки втручанню підприємців, автомобіль зміг в’їхати на територію ринку. Також було створено перешкоди для дератизації ринку.

З огляду на тижневу відсутність електропостачання, Вільна профспілка і підприємці звернулися у Держенергонагляд Львівської області з колективною скаргою на дії ТзОВ «Привокзальний ринок», який не забезпечує електропостачання на територію Привокзального ринку.

«ТзОВ «Привокзальний ринок» працює одноособово та безальтернативно, не зазнає конкуренції, тобто займає монопольне (домінуюче) становище при наданні на території Привокзального ринку електроенергії продавцям, – сказано у скарзі. – 31 липня 2014 року без попереднього попередження осіб, які працюють на території Привокзального ринку, з ініціативи ТзОВ «Привокзальний ринок» було припинено електропостачання до електроустановок Привокзального ринку за адресою вул. А. Горської, 2, м. Львів».

Відключення електропостачання до електроустановок Привокзального ринку, об’єкту, який має соціальну значущість, було здійснено ПАТ «Львівобленерго» на виконання заяви ТзОВ «Привокзальний ринок» від 26 липня 2014 року, відповідно до якої останнє вимагає припинити на невизначений термін постачання електричної енергії.

«Зроблено це було начебто зв’язку із неможливістю забезпечувати безпечну експлуатацію електроустановок через наявність тілесних ушкоджень у техніка-електрика ринку», йдеться в повідомленні профспілки.

Станом на теперішній час постачання електроенергії до електроустановок Привокзального ринку не поновлено, що унеможливлює зберігання харчової продукції на складах, холодильниках та інших приміщеннях Привокзального ринку у відповідності з санітарними нормами і правилами, а також перешкоджає роботі лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи, загрожує санітарному стану місць торгівлі на Привокзальному ринку, та вже призвело до пошкодження м'яса, м'ясопродуктів та інших харчових продуктів, що швидко псуються.

У своїй скарзі підприємці вимагають вжити відповідних заходів згідно з чинним законодавством для негайного відновлення електропостачання до електроустановок Привокзального ринку, у тому числі встановити власника технологічних електричних мереж, до яких приєднані електроустановки Привокзального ринку.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.