Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Понеділок, 11 серпня 2014, 17:49

Матері та дружини вимагали ротації військових 24-ї бригади

Сьогодні, 11 серпня, під будівлею Львівської облдержадміністрації зібрався пікет родичів військових, які вимагали відпочинку для військових 24-ої механізованої бригади.

Пікетувальниці вимагали, аби їхнім чоловікам та синам, які потрапили в оточення під Зеленопіллям та дивом прорвались, дали можливість відпочити хоча б 10 днів. 

Також жінки переконані, що потерпілі від облоги солдати позбавлені засобів виживання. За їхніми словами, військовим нічого їсти, пораненим не надають необхідної допомоги, усі документи втрачені, додому нікого не відпускають, а найгірше, їх примушують повертатись у гарячі точки.

«У мого чоловіка зараз влучив уламок, а він сидить  зараз у Запоріжжі на вокзалі. – каже пані Надія, дружина одного з солдатів бригади, – ще вчора їх садили в ешелони на Харків, але після втручання ЗМІ, цю справу швидко «зам’яли». Туди-сюди їх тягають вже третій день. А завтра скажуть: «ваші 10 днів відпустки пройшли» і повернуть назад у «пекло».

З вимогами повернути содтатів додому дружини та матері піднялись в кабінет голови ОДА, але Ірини Сех не було на місці. 

До жінок вийшов Юрій Підлісний, заступник голови Львівської ОДА  з гуманітарних питань, який запевнив, що солдати таки пройдуть ротацію, проте невідомо коли. 

За словами рідних, бійці навіть не повинні були бути у зоні АТО, тути дії вивезли зненацька і серед ночі. 

Нагадаємо, що 24-ї механізованав бригада ЗСУ була в зоні АТО з травня. Тривалий час знаходилась в облозі під Зеленопіллям, її постійно обстрілювали «Градами».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.