Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

anime-foto.ucoz.com

П'ятниця, 15 серпня 2014, 17:23

ФК "Карпати" не має де проводити домашні матчі

Нове покриття стадіону «Україна» не встигло як слід прижитися, тому є ймовірність, що у 2014 році команда може не зіграти на рідному полі.  

Про це повідомляє Галичина Спортивна.

Згідно з регламентом, про місце зустрічі сторона, яка приймає, має повідомити Прем’єр-лігу за два тижні до гри. Однак «Карпати» до цього наразі не готові.

Директор стадіону «Україна», головний агроном ФК «Карпати» Юрій Костюк наочно демонструє – газон «України» не встиг як слід прорости корінням. Трава легко відтягується на кілька сантиметрів разом із верхнім шаром ґрунту. «Усе через спекотне літо», – розповідає Ю. Костюк. І додає, якщо на такому газоні провести ще бодай одну гру – футбольне поле вже не врятувати. Крім того, ризик отримати травму на такому покритті зростає у кілька разів.

Як альтернативу «Україні» керівництво «Карпат» першочергово розглянуло «Арену-Львів».

Голова ГО «Завжди вірні», що є управляючою стороною львівського клубу, Тарас Павлів зауважив, що команда хотіла б грати на «Арені-Львів», але чекають відповіді від профільного міністерства.

«Хотілося б там (на «Арені-Львів», – ред.) грати, але ще остаточної відповіді ми не отримали від міністерства, яке є відповідальним за стадіон». Також, за словами Павліва, у клубі є інформація, що «Шахтар» не хотів би, щоб там грала інша команда, крім них.

Доки «Шахтар» через військові дії у Донецьку грає у Львові, самі львів’яни ризикують отримати статус футбольних переселенців. Розглядався навіть варіант грати у Києві, де атестованих футбольних стадіонів не бракує, або у територіально ближчому Тернополі.

У Тернополі, пояснює Тарас Павлів, – дві місцеві команди, «там кожного тижня проходять ігри, тому, відповідно, нема де грати, і газон не витримає».

Якщо у підсумку ані з «Ареною-Львів», ані з тернопільським стадіоном домовитися не вдасться, леви розглядають варіант із київським стадіоном «Динамо» імені Лобановського. У разі негативної відповіді і там, команді залишається хіба просити Прем’єр-лігу поміняти осінні домашні матчі «Карпат» на виїзні.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.