Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівські швидкі

portal.lviv.ua

Середа, 20 серпня 2014, 16:48

Львівські швидкі обладнали GPS-навігацією

львівські швидкі

55 машин Львівської станції швидкої медичної допомоги обладнано GPS-навігацією.

Про це повідомила прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА.

Таким чином, Львівщина стала першою областю в Західній Україні, де відтепер всі машини невідкладної допомоги обладнані пристроями супутникового зв’язку.

За словами головного лікаря станції швидкої медичної допомоги Наталії Поважук, завдяки ним медики оперативніше реагуватимуть на виклики, оскільки у центральній диспетчерській завжди знатимуть, в якому районі міста чи області вони перебувають. Це важливо, оскільки вдасться зекономити час на пошуки оперативної бригади, яка знаходиться поблизу місця, де потребують допомоги. За цією системою працюють станції “швидкої” у Харкові, Донецьку, Запоріжжі.

«Ця система суттєво покращить нашу роботу, - зазначає Наталія Поважук. - Це потрібно було зробити давно, але бракувало грошей — доводилося закуповувати медикаменти та інші необхідні прилади».

Прилади супутникового зв’язку придбані за позабюджетні кошти. Наявність GPS-навігації у машинах швидкої допомоги надзвичайно актуальна і важлива у наш неспокійний час.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.