Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

львівобленерго

Четвер, 28 серпня 2014, 14:17

Навантаження на електромережу взимку збільшиться на 30% – Львівобленерго

львівобленерго

У звязку із кардинальним підняттям цін на газ, енегретики прогнозують масштабне викристання елекрообігріву населенням.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив Володимир Романишин, технічний директор "Львівобленерго", передає кореспондент Варіантів.

"За нашими прогнозами ми очікуємо навантаєення понад 30%. Зараз середньодобове навантаження по Львові складає 200-250 МВА. Зараз ми проводимо усі можливі заходи та реконструкції, щоб покрити майбутнє навнтаження та забезпечити його ріст. З цієїю метою створені і вже діють антикризові центри як у місті, так і в регіонах", - каже він.

Щороку на реорганзіцію та модернізацію елекромереж у ПАТ "Львівоблерего" передбачено інвестиційну програму. Цього року вона становила 116,55 млн грн. За 7 місяців 2014 на Львіщині виконано робіт сумарно на 84,18 млн грн. З них половина суто на роботи у м. Львів.

Не зважаючи на інвестицїї, ситуаця з елекромережами в Галицькому районі досі бажає кращого, тому цей район у зоні найбільшого ризику. Проте, у Львівобленерго сподіваються, що  мережа таки витримає зимову навалу.

Енергетики закликають обережно та відвовідально ставітись до опалення приміщення елекрообігривачами, окрім того, що невантаження може вивести з ладу усю систему - без струму залишиться нелише квартира чи будинок, а цілий район. У гіршому випадку порушення безбеки призводить до нагрівання проводки та внутрішьобудинкової пожежі. Якщо ж користувачам конче необхідно увімкнути обігрівач - краще робити це вночі, коли навантаження на мережу менше.

Проте специалісти вже почали складати графіки обмеження користуваня мережею. Вірогідно, що коритування елекроенергією взимку може стати погодинним, але офиційної заяви ще немає.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.