Львівська міськрада рада нароздавала земель на 22 млн. грн. Прокуратура подала в суд

Середа, 10 вересня 2014, 10:11

Цьогоріч прокуратурою міста Львова за наслідками перевірок заявлено до судів 11 позовів про скасування незаконних актів Львівської міської ради щодо передачі у власність та оренду земельних ділянок, загальною вартістю більше 22 млн. грн.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Так, до Львівського окружного адміністративного суду внесено позов з вимогою визнати протиправною ухвалу ЛМР, якою одному із споживчих кооперативів погоджено місце розташування ділянки та надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення території, площею 0,16 га на вул. Сихівській, в оренду на 10 років для облаштування підземної торгової галереї.

Підставою для реагування у цьому випадку послужили порушення міськрадою вимог закону, яким передбачено порядок передачі комунальних земель винятково за результатами проведення земельних торгів. Крім цього, встановлено, що зазначена ділянка розташована у межах червоних ліній вулиці, на якій не передбачено розміщення будь-яких надземних та підземних споруд.

Відтак, прокурором вимагається скасувати згадану ухвалу сесії Львівської міської ради.

Зазначимо, що загалом у поточному році, за результатами розгляду аналогічних позовів прокуратури Львова, попереджено незаконне надання та використання ділянок на території міста, площею майже 1,5 га та вартістю понад 14 млн. грн.

Мітки: земельна ділянка, Прокуратура Львівської області