Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військові

ua.korrespondent.net

Четвер, 11 вересня 2014, 12:59

Військовим почали надавати безкоштовні юридичні консультації

військові

Військовим, які воювали на Донеччині та Луганщині, юристи допомагатимуть отримати статус учасника бойових дій.

 

Про це на прес-конференції повідомила юрист Мирослава Дмитришин.

Таким чином, від сьогодні працює «гаряча лінія» з правових консультацій. Туди можна звертатися за тел. 068-38-476-40, 099-36-971-18.

Після закінчення АТО, стосовно учасників АТО та їхнього оформлення буде багато судових справ. В сьогоднішніх уставах бійці не мають змоги ознайомитися зі документами, які їм видають у військкоматах чи у госпіталях.

"Часто в документах вказують неправдивий самостріл, або побутову травму. Така позиція медичних працівників мені не є зрозумілою" – наголосила Мирослава Дмитришин.

Військовослужбовці мають звернути увагу, що написано у медичних документах, адже від цього залежить їх майбутній правовий статус у нашій державі. Тому елементарно варто подивитися у графі, де діагноз, що там написано.

Крім цього, не всіх хто знаходиться у зоні бойових бій відповідно оформляють, згідно з документами, деякі вояки по кілька місяців знаходять на полігонах. Також зараз тяжко добитися грошової допомоги, якщо тіло солдата не знайдено, хоча товариші бачили загибель, але не могли забрати тіло через обстріли.

"В добровольчих батальйонах дуже мало хто оформлений. Зарплату отримують тільки, які офрмлені. Але зарплати в них армійські чи міліцейські. Добровольці скидуються і діляться тими грошима. Також вони з цих грошей надсилають допомогу родичам загиблих. Наразі ці хлопці рахуються незаконними збройними формуваннями, хоча і співпрацюють з армією, СБУ", - розповів учасник АТО Ярослав Антоняк.
Посібник видали за ініціативи Благодійного фонду "Гуманітарні ініціативи» Ігоря Васюника та Адвокатського об’єднання «Лемеха та Партнери».

"Учасники АТО повинні знати, який статус вони мають мати, які права, соціальні гарантії вони повинні отримувати, щоб не вийшло, так, що вони повинні в судах доводити те, що вони захищали Україну".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.