Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Кабмін

eircenter.com

Вівторок, 16 вересня 2014, 10:38

Уряд виконуватиме угоду про асоціацію з першого дня, – Яценюк

Кабмін

Наступного дня після ратифікації Уряд прийме рішення про імплементацію Угоди з ЄС.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає прес-служба Кабміну.

«Незалежно від будь-яких заяв, які лунають із різних столиць, у нас є тільки одна столиця – Київ. Уряд буде виконувати Угоду з першого дня», - наголосив Арсеній Яценюк.

Глава Уряду підкреслив, що Угода про Асоціацію з Європейським Союзом підписана, і «завтра цей договір буде ратифікований всім складом українського Парламенту»: «Сподіваюся, що завтра конституційна більшість народних депутатів України проголосує за те, щоб він став законом. Президент його підпише».

«Уряд буде виконувати Угоду з першого дня (після ратифікації -ред)», - наголосив Арсеній Яценюк і повідомив, що на 17 вересня заплановане засідання Уряду, де буде прийнято рішення про імплементацію Угоди з ЄС.
Він підкреслив, що Угода з ЄС – «це 700 сторінок плану реформ»: «Не треба видумувати велосипед, його видумали до нас. Сім років писалася ця угода. 700 сторінок не просто тексту, а конкретних кроків, які Україна повинна зробити в плані реформ».

Він зазначив, що «Росія хотіла, щоб Угода не ратифікувалась в Парламенті»: «У цьому була мета. І друге – щоби змінити текст Угоди».

«Текст угоди міняти ніхто не буде. Угода буде ратифікована», - підкреслив він.

Окрім того, нагадав Арсеній Яценюк, сьогодні прем’єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв «заявив, що вони хочуть від українського Парламенту, щоб він прийняв якесь особливе рішення про відтермінування виконання Угоди»: «Хотів би офіційно заявити позицію Уряду України: ніхто ніяких рішень про те, що буде відтермінована імплементація Угоди, приймати не буде. І тут жодної дискусії з цього приводу немає».

Нагадаємо, сьогодні о 13.00 Європарламент та Верховна Рада мають синхронно ратифікувати угоду про асоціацію.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.