Дар'я Авер'янова,  15 вересня 2014

На вихідних львів'ян вчили користуватися зброєю та бронежилетами

Горіховий гай

Цими вихідними у парку «Горіховий гай» (Франківський район Львова) відбулись військові навчання для цивільного населення.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

На добровільні навчання зібралося понад дві сотні львів'ян, які вправлялись в одяганні бронежилетів, розкладанні та складанні автоматів, в наданні першої медичної допомоги. Усім охочим був представлений теоретичний курс у Академії сухопутних військ,а згодом здобуті знання змогли закріпити на Яворівському полігоні.

«Сьогодні присутні професійні військові, які нададуть фахову і якісну інформацію, яка зможе врятувати життя. Я переконаний, що ці знання є більш, ніж необхідними  для львів’ян. Ми бачимо, що в країні триває війна і треба в будь-який момент бути готовим до загострення ситуації», – розповів депутат Любомир Мельничук.

Наступного тижня плануються аналогічні військові навчання, але вже у Личаківському районі міста.

Проведення акції ініціює молодіжне об’єднання «Львівський Євромайдан», громадська організація «Студентська Свобода Львівщини», за інформаційної підтримки департаменту Державної служби з надзвичайних ситуацій Львівської ОДА, департаменту освіти і науки ЛОДА та за практичною участю Академії сухопутних військ ім. гетьмана Петра Сагайдачного.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.