Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Верховна Рада

volynnews.com

Вівторок, 7 жовтня 2014, 11:43

Рада ухвалила створення Національного антикорупційного бюро

Верховна Рада

Верховна Рада України прийняла за основу законопроект "Про систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції".

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Проектом (реєстр. №5085), зокрема, передбачено, що систему спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції становитимуть органи прокуратури, Національне антикорупційне бюро, спеціальні підрозділи по боротьбі з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ.

Координацію діяльності спеціально уповноважених суб'єктів у сфері протидії корупції, а також нагляд за додержанням ними законів здійснюватиме Генеральний прокурор України та уповноважені ним прокурори.
Законопроектом пропонується створити новий державний орган – Національне антикорупційне бюро України (далі – Національне бюро).

Національне бюро пропонується створити як державний правоохоронний орган, на який покладається попередження, виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, віднесених до його компетенції.

Завданням Національного бюро пропонується визначити протидію кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

Основними функціями новостворюваного Національного бюро пропонується визначити досудове розслідування віднесених до його підслідності кримінальних правопорушень; проведення оперативно-розшукових заходів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.