Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

газ

Радіо Свобода

Середа, 15 жовтня 2014, 11:13

Кабмін зменшив норми споживання газу для споживачів без лічильника

газ

Норми споживання газу на побутові потреби, у разі відсутності лічильників, зменшено для всіх споживачів, незалежно від користування пільгами чи субсидіями

Про це йдеться у відповідній постанові уряду, передає департамент інформацій та комунікації з громадськістю секретаріату Кабінету міністрів.

«Ця норма означає зменшення норм споживання природного газу на побутові потреби (приготування їжі та підігрів води) у разі відсутності газових лічильників для всіх споживачів, незалежно від користування пільгами чи субсидіями», - розповів заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Андрій Білоусов.

Щодо нарікань на завищені (9 куб.м.) норми споживання води, за словами заступника Міністра, ці норми встановлюються органами місцевого самоврядування, і Уряд не має повноважень їх змінювати.

«Ці норми враховують і можливі втрати, витоки через несправність сантехнічних приладів, і психологічний фактор, коли споживачі не зацікавлені в економії споживання. Хтось, це критикує, а більшість давно встановила лічильники і розраховуються за фактично спожиті об’єми води. Оскільки і пільги і субсидії раніше надавались на весь розрахунковий об’єм споживання, саме ця частина споживачів менш за все була зацікавлена у встановленні засобів обліку. Жодна країна не може дозволити собі такої надмірної щедрості», - сказав Андрій Білоусов.

Що стосується опалення, як пояснив заступник Міністра, раніше одинокий пенсіонер отримував субсидію на 31,5 кв.м опалюваної площі, була можливість отримати субсидію і на більшу площу, але лише за рішенням районних адміністрацій, виконавчих органів міських і районних рад, або утворених ними комісій. Тепер така сім’я може отримати субсидію без зайвої тяганини на 48,87 кв.м. Сім’я з двох осіб має право на субсидію на 62,52 кв.м., сім’я з трьох осіб – на 76,17 кв.м. Ці показники цілком покривають ті житлові приміщення, в яких мешкають більшість громадян України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.