Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

земельна ділянка

peritus.com.ua

Четвер, 23 жовтня 2014, 16:55

У Львові 600 сімей учасників АТО звернулися за земельними ділянками

земельна ділянка

В департаменті містобудування Львівської міськради перебуває близько 600 звернень від учасників АТО щодо надання земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво.

Про це повідомив Сергій Коровайник, начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Львівської міськради.

 

«Станом на сьогодні в департаменті містобудування перебуває близько 600 звернень від учасників АТО щодо надання земельної ділянки під індивідуальне житлове будівництво. Це питання неодноразово піднімалось на нарадах різних рівнів і було прийнято рішення про наступне: люди, які хочуть отримати земельну ділянку під індивідуальне житлове будівництво, такі звернення ми скеровуємо в ОДА, яка в межах Львівської області буде підшуковувати земельні ділянки. Якщо людина має бажання отримати квартиру у Львові, місто знаходить ряд земельних ділянок під багатоповерхове житлове будівництво, і маючи певні кошти, в тому числі, з залученням державних коштів, будуть будуватись такі будинки і ця людина буде мати право претендувати на квартиру в даній будівлі. Зараз департамент містобудування визначив ділянку в районі Підголоско для багатоповерхового житлового будівництва», - зазначив Коровайник.

«Потрібно розуміти, що мова йде про 10-ки гектарів вільних земельних ділянок, яких в місті просто нема. Звернення щодо оформлення земельних ділянок для будівництва багатоповерхового житлового будівництва, я зазначу, що без конкурсу жодній комерційній фірмі такі ділянки не надаються. Потрібно шукати шляхи, як, наприклад, для житлово-будівельних кооперативів, які будуть утворювати самі заявники», - додав посадовець.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.