Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Руслан Кошулинський

Вівторок, 28 жовтня 2014, 13:30

У "Свободи" немає шансів пройти до парламенту, – дані ЦВК

Руслан Кошулинський

З стовідсотковою впевненістю можна говорити, що Всеукраїнське об'єднання "Свобода" не проходить до парламенту.

Це випливає з результатів голосування, розміщених на сайті Центральної Виборчої Комісії.

Наразі, за даними комісії, оброблено 88.71% протоколів, і "Свобода" отримує 4.70% голосів. 

Щоправда, найменший відсоток опрацьованих протоколів надійшов з тих областей, де "Свобода" отримує мізерні результати. Наприклад, на Луганщині опрацьовано лише 48.36% протоколів, і цей регіон дав партії Тягнибока лише 1.46% голосів. Так само з Донеччиною, з цієї області ЦВК опрацювала 70.00% протоколів, а результат "Свободи" передбачливо невтішний – 1.15% голосів.

Водночас, в областях, де знаходиться базовий електорат "Свободи" і де вона йде четвертою за результатами голосування – Львівська, Тернопільська, Івано-Франківська, а також місто Київ – відсоток опрацьованих протоколів становить 86-90%.

Можна стверджувати, що партія Тягнибока не зможе піднятися вище результату 4,7% голосів, а тим більше подолати 5-відсотковий бар'єр, оскільки голоси з Західних областей вже пораховані, а нові результати опрацьованих протоколів з Донбасу лише опускатимуть "Свободу" на дно, піднімаючи натомість "Опозиційний блок".

Очевидно, що віце-спікер і другий в списку "Свободи" Руслан Кошулинський лукавив, заявляючи, що за їхніми підрахунками партія набирає 5,4%. Зрозуміло, що помилилися усі екзит-поли щодо результату Свободи, і, очевидно, через те, що на Сході екзит-поли не були проведені адекватно.

Фото табла з результатами "Свободи" по регіонах, які опубліковані на сайті Центральної виборчої комісії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.