Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

зброя

mvs.gov.ua

Вівторок, 4 листопада 2014, 13:17

300 одиниць вогнепальної зброї у жовтні здали жителі Львівщини

зброя

З 1 по 31 жовтня на території Львова та області правоохоронці проводили місячник добровільної здачі зброї.

За цей період часу громадяни мали можливість здати органам внутрішніх справ незареєстровану зброю та уникнути кримінальної відповідальності. Більше того, за цей місяць часу власник незареєстрованої зброї мав можливість зареєструвати її у особисту власність, після оформлення відповідних документів, інформує ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

«До ОВС Львівщини добровільно здано 283 одиниці вогнепальної зброї, а саме: 81 одиницю зброї армійських зразків, 28 одиниць мисливської нарізної зброї, 174 одиниць мисливської гладкоствольної. Також здано 111 газових пістолетів і револьверів, 11 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, а також боєприпаси до вогнепальної зброї різних калібрів», - розповів начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Гребенюк.

У міліції нагадують, що згідно зі ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу карається позбавленням волі на строк до семи років.


Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.