Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

рясне-руська

Вівторок, 4 листопада 2014, 16:26

За утилізацію небезпечної речовини поблизу Львова відповідальні Львівська міськради та міліція

рясне-руська

Питання утилізації небезпечної речовини, яка була виявлена цього року поблизу села  Рясна Руська, належить до компетенції Львівської міськради (оскільки це територія Шевченківської райадміністрації) та правоохоронців.

Про це заявив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Олексій Балицький

Він зауважив, що згідно з частиною ІІ статті 9 Закону України “Про відходи”, саме територіальні громади є власниками відходів, що утворюються на об’єктах комунальної власності чи знаходяться на їх території і не мають власника або власник не відомий, іншими словами це безхазяйні відходи, інформує прес-служба Львівської міськради.

Директор департаменту екології ти природних ресурсів також повідомив, що недавно були утилізовані відходи, виявлені на території колишньої військової частини у м. Стрию: “ОДА першочергово взяла на себе відповідальність за вирішення питання з утилізацією цих відходів, адже згідно з висновками експертизи, вони мали вищий ступінь концентрації”, – сказав О. Балицький.

Нагадаємо, внаслідок незаконного завезення невідомої речовини хімічного походження у вигляді сірого порошку з різким запахом аміаку, на земельній ділянці, що знаходиться на землях поблизу с.Рясна-Руська та належить до земель м.Львова, Яворівським районним відділенням Головного управління МВС України у Львівській області було порушено кримінальну справу та скеровано зразки грунту з невідомою речовиною в ДП «Науковий центр превентивної токсикології харчової та хімічної безпеки ім.академіка Л.І.Медведя» для визначення ступеня небезпеки зразків невідомої речовини.

За результатами експертизи, в даних зразках небезпечних речовин не виявлено. Відходи відносяться до 4 класу небезпеки, тобто малонебезпечних відходів. Джерелом походження цих відходів може бути суміш хімічного та металообробного виробництв.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.