Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олексій Дегтяренко

Понеділок, 10 листопада 2014, 17:40

У Винниках бізнесмени не хочуть поступатись землею учасникам АТО

Олексій Дегтяренко

Минулої п'ятниці, 7 листопада, волонтери ГО «Допомога армії України» стали жертвами нападу з боку депутатів та підприємців міста Винники.

Про це сьогодні на прес-конференції повідомив постарждалий в результаті сутички Олексій Дегтяренко – правозахисник, координатор-волонтер ІГО "Допомога армії України".

"Засідання громадської ради розбирало питання виділення земельних ділянок учасникам АТО та сім'ям загиблих. Чомусь на засідання громадської ради прийшли депутати Винниківської міської ради та бізнесмени, які 17 жовтня висловлювати свою принципову позицію про те, що вони не будуть надавати земельні ділянки цим людям. Після того, як ми задовольнили всі прохання, деякі бізнесмени запросили на засідання людей в балаклавах. Деякі з них мали пов'язки та символіку "Правого сектору","- йдеться у коментарі Олексія Дегтяренка.

Також за його словами, окрім представників "Правого сектору" були люди, що видавали себе учасниками добровольчого батальйону "Укроп".

Проте як "Правий сектор",так і батальйон "Укорп" заперечили свою участь у сутичках.

Дягтеренко зазначив, що один з бізнесменів наніс йому кілька ударів в голову та обличчя, після чого потерпілий втратив свідомість.

Загалом в ході конфлікту постраждало п'ятеро активістів, у тому числі люди з таких організацій як «Суверенна європейська Україна», «Всеукраїнська спілка захисту інвалідів Збройних Сил України, «Вектор Європейського розвитку «ВАРТО».

Волонтери ГО «Допомога армії України» вже написали відповідні заяви у Личаківський райвідділ міліції.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.