Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

супермаркет

blog.timesunion.com

Вівторок, 11 листопада 2014, 15:51

Ціни на продукти на Львівщині у жовтні зросли майже на 2%, – Держстат

супермаркет

У Львівській області у жовтні 2014 року порівняно з вереснем 2014 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 1,8%.

Про це повідомляє прес-служба ГУ статистики у Львівській області.

Найбільший ріст цін спостерігався на овочі – загалом на 7,8%. Молоко, сир та яйця подорожчали в середньому на 5% і найбільше яйця – на 17,2%.

Молоко зросло в ціні на 2,6%, сметана – на 2,4%, сир і м’який сир – на 2,2%, кисломолочна продукція – на 1,8%.

На 3,2% підвищились ціни на хліб і хлібопродукти. Ціни на м’ясо та м’ясопродукти підвищились загалом на 2,9%. Суттєво зросли ціни на птицю – на 7,2%.

У межах 2,1–3,7% спостерігалось подорожчання спецій, соусів, приправ, кетчупу томатного, майонезу та солі. На 1,1% подорожчали олія та жири.

Відбулось зниження цін на фрукти (на 6,8%), дещо знизились ціни на рибу та рибопродукти (на 0,5%).

Алкогольні напої подорожчали у середньому на 1,5%, тютюнові вироби – на 3,3%.Ціни на одяг і взуття зросли у середньому на 7,3% за рахунок подорожчання товарів осінньо-зимового асортименту. На 11,6% подорожчало взуття, на 4,8% – одяг.

У житлово-комунальній сфері ціни і тарифи підвищились у середньому на 1,4%. Вартість фармацевтичної продукції зросла на 3,6%. Серед медичних послуг на 2,3% зросла вартість стоматологічних послуг.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.