Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

пам`ятник Шептицькому

П'ятниця, 5 грудня 2014, 17:07

Громадськість Львова закликає не зволікати з початком будівництва пам’ятника Шептицькому у Львові

пам`ятник Шептицькому

УГКЦ, нардепи та громадськість Львова закликає не зволікати з початком будівництва пам’ятника Шептицькому у Львові за проектом 2010 року. 

Про це сьогодні йшлося на прес-конференції за участю голови сакральної комісії Митрополії УГКЦ о.Севастьяна, голови громадської ради "Святий Юр" Валерія Калинюка, народного депутата Ігора Васюника та архітектора Ігора Кузьмака.

«Конкурс відбувся в 2010, було визначено місце, а в 2013 управління містобудування починає розглядати ще один проект реновації Святоюрського комплексу, ми підтримуємо цю ідею розробки детального плану реновації, але просимо відділяти ці два звернення. На наш погляд, це - некоректність,тому виникли суперечки після громадських слухань. Для чого пошук ще одного місця, якщо вже є обране місце», - заявив Валерій Калинюк.

Калинюк повідомив, що громадськість та народні депутати підготували звернення в підтримку початку будівництва пам’ятника, яке буде опубліковано найближчим часом. Під зверненням підписались, серед інших, нардепи Андрій Парубій, Марія Матіос, Оксана Юринець та ін..

Нагадаємо, 18 вересня Львівська міськрада прийняла рішення про будівництво пам’ятнику Андрію Шептицькому у Львові.

Пам’ятник митрополиту Андрею Шептицькому має бути споруджений на місці скверу на пл. Св. Юра, а між пам’ятником та собором повинна бути облаштована площа.

Конкурс на будівництва пам’ятника був проведений в 2010 році.
Однак в 2013 році міськрада провела ше один конкурс на ревіталізацію площі біля Св. Юра, яким передбачається знесення сверу задля будівництва пам’ятника. Проти цього виступила частина громадськості Львова.

Територія Святоюрської гори - під охороною ЮНЕСКО.

Роботи зі спорудження монумента стартують у 2015 році.

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав заявив, що з усіх подій, що відбуватимуться в рамках святкування Року митрополита Андрея (Шептицького) в УГКЦ, найбільш знаменною стане спорудження пам’ятника владиці Андрею у Львові. Історія спорудження цього пам’ятника є непростою. Адже вперше така ідея виникла ще за життя Митрополита в 1930-х роках.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.