Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

сланцевий газ

Субота, 6 грудня 2014, 12:04

Chevron затягує підписання операційної угоди з видобутку сланцевого газу на Львівщині

сланцевий газ

17 листопада Кабмін направив в компанію  Chevron листа щодо виконання робіт по підписанню операційної угоди і очікує протягом 30 днів пояснень з боку компанії чому вона затягує підписання цієї угоди. 

“На протязі 30 днів вони мають надати відповідь. Тоді ми будемо реально розуміти бажання Chevron далі працювати над цим проектом”, – заявив голова НАК “Надра Україна” Ярослав Климович УНІАН.

В листопаді 2013 року з Chevron була підписана угода про розподіл продукції. Відповідно до неї протягом року  кожна зі сторін мала виконати свої умови.

“Держава виконала: створила законодавство, внесла зміни в податковий кодекс та інше. А інвестор мав би підписати операційну угоду. З боку «Надра України», «Надра Олеська» вівся активний підготовчий процес щодо операційної угоди, але все затягувалось. Ми неодноразово звертались, проводили зустрічі, однак це були розмови ні про що”, – розповів Климович.

Спецдозвіл Chevron - це одна з найбільших ділянок в Україні площею 6324 квадратних кілометри, яка тягнеться з Львівської і, фактично, до Чернівецької області. Такої ліцензії в країні ніхто не має.  Все що є під землею (супутній газ, метан, сланцевий газ) на глибині до 6000 метрів – продукція, яку вони можуть отримати, тому відмовлятися я не бачу логіки.

Нагадаємо, у 2013 році Україна підписала з компанією Chevron та ТОВ "Надра Олеська" угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Олеська.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.