Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський ветуніверситет

vnz.univ.kiev.ua

Вівторок, 9 грудня 2014, 14:28

ЄС подарував Львівському ветуніверситету унікальне обладнання на 4 млн грн

Львівський ветуніверситет

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького отримав чергову партію медичної апаратури.

Про це повідомила прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби.

Обладнання надійшло в рамках реалізації спільного українсько-польського гранту, що фінансується Європейським Союзом.

До Львова доправили 13 найсучасніших ультразвукових приладів голландського виробництва. Кілька з них – це прилади преміум-класу.

Як зазначив начальник міжнародного відділу університету Василь Стефаник, кращого обладнання жоден український ВНЗ аграрно-ветеринарного чи навіть медичного профілю на сьогодні не має.

«Образно кажучи, ми з велосипеда відразу пересіли на «мерседес». Вартість цієї апаратури становить майже 4 млн. грн. Завдяки ній ми можемо виконувати весь спектр ультразвукової діагностики: від акушерства до кардіології», – розповів професор В.Стефаник.

«У нас є ідея створення на базі нашого університету Всеукраїнського демонстраційно-навчального центру ультразвукової діагностики», – зазначив ректор ЛНУВМ та БТ, професор Володимир Стибель.

Львівський університет ветеринарної медицини спільно з колегами з Люблінського природничого університету (Польща) у рамках гранту ЄС «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями» реалізовує масштабний проект із побудови ветеринарної клініки та оснащення університету найсучаснішою діагностичною апаратурою.

Загальна сума гранту становить 1,5 млн. євро (по 750 тисяч для української та польської сторони).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.