Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

озеро в Брюховичах

Середа, 17 грудня 2014, 13:57

Пограбували будинок активістки, яка хоче врятувати озеро в Брюховичах

озеро в Брюховичах

Вчора, 16 грудня, троє невідомих пограбували будинок активістки Юлії Лацик, яка бореться проти загарбання озера у Брюховичах, яке засипають і зводять на ньому фундамент. 

Про це у коментарі Варіантам повідомила активіста Христина Каспшишак.

"Вчора ввечері ми з Юлією Лацик давали покази міліції з 17.00 до 21.00. Як стало відомо згодом, коли Юлія поїхала додому, її машину пограбували. Сьогодні зранку, після того як було оглянуто відео, зафіксоване камерами спостереження, стало відомо, що зловмисників було троє і вони намагалися пронинкути в будинок з його задньої частини. Їхніх облич не вдалося розгледіти. Це сталося близько пів сьомої", зазначила вона.

За словами Каспшишак, з хати Лацик винесли 14 тисяч гривень коштів та фотоапарат. "Хата перерита повністю, тому, напрошується висновок, що шукали або більше грошей, або щось інше", говорить активістка.

"У той час в будинку нікого не було. Очевидно, що пограбування здійснили люди, які добре знають, де живе активістка. Ми одразу ж поздвонили до начальника львівської міліції Сергія Зюбаненка. Він прислав слідчо-оперативну групу з собаками, які взяли слід від будинку Юлії Лацик до школи. Однак згодом слід зловмисників втрачається – швидше за все їх підібрав хтось по дорозі машиною", розповіла Каспшишак.

За її словами, Юлія Лацик робить висновок, що це пов'язано з її громадською діяльністю, адже нещодавно невідомі підпалили її автівку.

Нагадаємо, громадськість протестує проти того, що Володимир Омелянів, орендар "дна озера" №1 у Брюховичах, засипав значну його частину будівельними відходами,  наполягаючи на тому, що це лише проект реконструкції самого озера.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.