Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

верховна рада

ua-ru.info

Вівторок, 23 грудня 2014, 12:17

Нардепи не ухвалили правки до Закону України про РНБО

верховна рада

Народні депутати не підтримали у другому читанні поправки до законопроекту №1343 "Про внесення змін до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України", які вніс Президент України.

Народні депутати не прийняли у другому читанні президентські поправки до законопроекту №1343 "Про внесення змін до Закону України "Про Раду національної безпеки і оборони України", який вдосконалює координацію і контроль у сфері національної безпеки і оборони, передає Інтерфакс-Україна.

Поправки отримали лише 223 голоси нардепів. Після голосування, депутати відправили проект закону в профільний комітет для підготовки повторного другого читання.

В законопроекті йдеться, що у разі дострокового припинення повноважень Президента, який є головою РНБО, виконання обов'язків голови Радбезу покладається на спікера Верховної Ради (раніше - на Прем'єра).

Крім того, розширюються повноваження РНБО. Так, стаття щодо компетенції Радбезу доповнена нормою, що до функцій, визначених цим законом, Рада національної безпеки і оборони України приймає рішення щодо "невідкладних заходів із розв'язання кризових ситуацій, що загрожують національній безпеці України".
РНБО також отримає право координувати і контролювати діяльність органів виконавчої влади у сфері національної безпеки і оборони, та подає Президентові відповідні висновки та пропозиції.

На Радбез покладається координація і контроль діяльності органів виконавчої влади у сферах протидії корупції, забезпечення громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

До повноважень голови Радбезу додається організація роботи Ставки Верховного Головнокомандувача у разі її утворення.

Згідно із законом, апарат Ради національної безпеки і оборони України стає юридичною особою.

Рішення РНБО, введені в дію указами Президента України, стають обов'язковими до виконання органами виконавчої влади.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.