Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

роман скиба

azh.com.ua

Четвер, 25 грудня 2014, 17:27

Свобода хоче люструвати дитячого поета Скибу

роман скиба

"Свобода" вимагає виключити з переліку переможців конкурсу книговидавничих проектів, які отримають фінансову підтримку від Львівської міської ради, книги авторства Романа Скиби.

Відповідний депутатський запит під час пленарного засідання 25 грудня 2014 року озвучив голова фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді свободівець Любомир Мельничук, передає прес-служба Львівської міської організації ВО "Свобода".

Роман Скиба публічно глумиться над пам'яттю про загиблих на Майдані та зневажає українську державність, запевнює депутат від ВО "Свобода".

"Варто наголосити, що цей автор займає активну публічну позицію, яка ґрунтується на тотальному засудженні подій Революції гідности, висміюванні українців, які брали участь у революційній боротьбі 2013–2014 рр., а також на публічній критиці дій українських військових на території Донбасу. Більш того, ця особа на власних сторінках у соцмережах та в інтерв'ю ЗМІ не соромиться висловлюватися на кшталт "громадянська війна – карма Майдану", "Майдан – це непотрібне й беззмістовне зло", "навряд чи місцеві мешканці Сходу можуть називати своєю державу, яка бомбила їх і обстрілювала з гармат", – зазначено у запиті.

Поет Роман Скиба є автором книжок для дітей — «Зайчик і дощик» (Ранок, 2006 р.), «Кожному по скибці» (Апріорі, 2007 р.), «Кольоровинки» (Грані — Т, 2008 р.), «Рибне місце» (Богдан, 2010 р.), «Перевіршики» (Богдан, 2010 р.), «Баламутинки» (Видавництво Старого Лева, 2011 р.). Один з авторів всеукраїнських дитячих видань «Ангелятко» та «Ангеляткова наука».

Скиба є лауреатом конкурсу Гранослов, конкурсу Видавництво «Смолоскип», премія «Благовест» премія журналу Кур'єр Кривбасу, премія дитячого журналу «Соняшник» — «Найбільшій дитині 1998 року», премія арт-клубу «OsтаNNя барикада» і Мистецького агентства «ЧУММА» — «Поету в законі» премія фестивалю-конкурсу Просто так (2008 р.).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.