Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

гірськолижна траса

прес-служба ЛОДА

П'ятниця, 16 січня 2015, 13:12

Гірськолижна траса на повинна розвинути туризм на Турківщині – Синютка

гірськолижна траса

Сьогодні відбулося відкриття другої черги реабілітаційно-спортивного центру в селі Яворів Турківського району Львівщини, де гостям продемонстрували новий житловий корпус, гірськолижну трасу та сучасне біатлонне стрільбище.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка вважає, що такі об’єкти стають центром притягнення туризму. «Навколо такого об’єкту згодом з’являються готелі, розвивається «зелений туризм». Це дає нові робочі місця та розвиток малого бізнесу. Однак, перш за все, зацікавленими в цьому розвитку має бути місцева громада», – наголосив О. Синютка.

Урочисте відкриття другої черги будівництва Західного реабілітаційно-спортивного центру Національного комітету спорту інвалідів України відбулося 15 січня. Відучора у Центрі офіційно запрацював сучасний житловий корпус для проживання людей з особливими потребами з їдальнею на 200 ліжко-місць та біатлонне стрільбище на 30 коридорів.

Зазначимо, що введення в експлуатацію цього унікального об’єкту відбувається кількома чергами, першу з яких відкрили ще на початку 2010 року. Незважаючи на те, що Центр продовжує розбудовуватися, вже сьогодні він є унікальним реабілітаційно-спортивним об’єктом України та Східної Європи, а також осередком олімпійської та параолімпійської підготовки збірних команд України з зимових видів спорту.

Участь в урочистому відкритті взяли Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, голова Львівської ОДА Олег Синютка, президент Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноважений Президента України з прав людей з інвалідністю Валерій Сушкевич, голова Львівської облради Петро Колодій, члени національних паралімпійських та дефлімпійських збірних команд України з лижних гонок та біатлону, спортсмени-паралімпійці, головні тренери та фахівці національних збірних команд України з зимових видів спорту.

Керівник області також подякував спортсменам-паралімпійцям та їх тренерам: «Щиро вдячний за те, що ви робите для українського спорту. В цьому житті ви є переможцями і ваші успіхи повинні стати перемогою держави».

Окрім цього, відбулось нагородження переможців та призерів двох днів чемпіонату України з лижних перегонів, який вперше триває у Західному реабілітаційно-спортивному центрі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.