Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

собор святого юра

vog-dmc.com.ua

Четвер, 29 січня 2015, 12:14

Замість Хустки Вероніки до Львова привезуть іншу святиню

собор святого юра

Інформацію про те, що до Львова привезуть Хустку Вероніки спростував канцлер львівської архієпархії УГКЦ отець Сергій Ковальчук.

Про це сьогодні в ефірі ТРК «Львів» повідомив канцлер львівської архієпархії УГКЦ отець Сергій Ковальчук, передає прес-служба ТРК «Львів».

Інформацію про те, що до Львова привезуть Хустку Вероніки сьогодні в ефірі ТРК «Львів» спростував канцлер львівської архієпарїхії УГКЦ отець Сергій Ковальчук. Замість неї прибуде інша святиня – Нерукотворний образ Ісуса Христа (Хустка Алгаря).

Святиня зберігається в особистій захристії Папи Римського. Це шматок матерії із зображенням Христа, наклеєний на кедрову дошку. Образ останні 100 років не виїжджав з Ватикану. Привезти в України образ планували з 2012 року, і саме зараз, у такий непростий час, це вдалося.

«Я щиро вірю, що Господь через цю реліквію дасть нам сили дивитись з надією у майбутнє», – відзначив отець Сергій. Святиня з 30 січня до 15 лютого з 7:00 до 23:00 буде виставлена до почитання у Соборі Святого Юра.

Як розповідає біблійне передання, цар з Едеси Алгар, який страждав від важкої хвороби, просив, аби Ісус прийшов до нього, але Ісус з певних обставин не зміг цього зробити. Тоді слуга царя приніс Ісусу хустку, він доторкнувся нею до свого обличчя і на матерії відбився лик Христа.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.