Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

російський закордонний паспорт

vkurse.ua

Вівторок, 3 лютого 2015, 13:23

Росіян пускатимуть в Україну лише за закордонними паспортами

російський закордонний паспорт

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк підписав постанову Уряду України «Про зупинення дії окремих положень Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації».

Про це повідомляє Урядовий портал.

На нараді за участі Міністра юстиції України Павла Петренка, Міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, заступника Міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря, Голови Державної прикордонної служби України Віктора Назаренка, заступника Голови СБУ Віктора Ягуна, Першого заступника Голови Державної міграційної служби Юрія Сергієнка, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності посилення контролю на українсько-російському кордоні і «запровадження європейських правил перетину державного кордону, в тому числі громадянами Російської Федерації».

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд ухвалив постанову про зупинку дії окремих положень Угоди між Україною і Російською Федерацією про безвізові поїздки громадян України і РФ: «Ми вилучаємо внутрішній паспорт і свідоцтво про народження як підставу для перетину українського державного кордону».
Положення щодо решти шести зазначених у двосторонній Угоді документів громадян РФ для в'їзду на територію України, наприклад, дипломатичний та службовий паспорт, залишаються чинними.

Глава Уряду нагадав, що президент Росії Володимир Путін «просив перейти на перетин державного кордону виключно за закордонними паспортами»: «Що ж, ми його прохання почули. Тепер необхідно, щоб російські громадяни, як і просив Володимир Путін, користувалися виключно закордонними паспортами».
Такий крок, підкреслив Арсеній Яценюк, дасть змогу суттєво посилити контроль на кордоні та забезпечити інтереси національної безпеки України.

Глава Уряду доручив Державній міграційній службі України разом із Державною прикордонною службою поставити на контроль термін перебування громадян РФ, прибулих до України: «Служба безпеки України відповідним чином отримує додаткову інформацію про кількість і прізвища громадян Російської Федерації, які перетинають кордон».

Він звернувся до Міністерства закордонних справ проінформувати Росію про зупинення дії окремих положень Угоди про безвізові поїздки громадян України і РФ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.