Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

суд

companion.ua

Четвер, 5 лютого 2015, 10:41

Судитимуть працівників кредитних спілок "Християнська злагода" та "Надія"

суд

Прокуратура Львівської області скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо 4 членів організованої злочинної групи – працівників філій кредитних спілок “Християнська Злагода” та “Надія”

Про це Варіантам повідомила перс-служба прокуратури Львівської області.

Вказані особи у 2007-2008 роках заволоділи коштами цих установ та їх вкладників на загальну суму понад 4 млн грн.

Досудовим розслідуванням встановлено, що вказана група, організована мешканкою міста Львова - директором філії спілки, залучаючи кошти громадян під виглядом вкладів на депозит та пайових внесків, у подальшому розкрадала їх шляхом підробки документів щодо руху цих грошей, зокрема, оформлюючи фіктивні документи про видачу кредитів.

При цьому, зловмисники вчинили низку незаконних фінансових операцій, спрямованих на легалізацію коштів, здобутих злочинним шляхом.

Відтак, останні обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.5 ст.191, ч.3 ст.209, ч.3 ст.28 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України (привласнення майна; легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом; вчинення злочину організованою групою та службове підроблення).

З метою повернення коштів на користь 56 громадян, які потерпіли від таких злочинних діянь, накладено арешти на майно обвинувачених на загальну суму майже 3 млн грн.

Зазначимо, двом особам із вказаної злочинної групи обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, інші їхні спільники перебувають під домашнім арештом.

За вчинення інкримінованих правопорушень цим громадянам загрожує покарання у виді позбавлення волі терміном до 15 років з конфіскацією усього майна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.