Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Четвер, 21 червня 2012, 11:15

Карпатський бункер УПА розчистить молодь

На Львівщині, у Сколівському районі, з 2 по7 липня у молодіжному таборі «Кичера» хлопці та дівчата розчистять бункер Головного осередку пропаганди УПА. Про це повідомили у прес-службі Молодіжного об’єднання «ГРАНІТ».

У перервах між фізичним навантаженям, учасники табору братимуть участь у тренінгах з лідерства, цілеспрямованості, таймменеджменту, ефективній роботі МГО, також у програмі табору, інтелектуальні змагання та лекції з історії українського націоналізму.

Учасниками табору може стати молодь віком від 14 до 21 року.

«Цією весною успішно завершились пошукові роботи бункеру Головного осередку пропаганди ОУН-УПА, що тривали два роки. Ми опрацьовували радянські документи, спогади осіб, що перебували в бункері. Дані були суперечливі і вкрай неточні. В квітні цього року, заручившись підтримкою місцевих лісників, група пошуковців віднайшла точне місце розташування бункеру», - розповідає Андрій Мочурад, член Молодіжного Об'єднання «ГРАНІТ».

«Основне завдання учасників табору – розчистити криївку, що сягала в довжину 35 метрів, від багатолітніх завалів букового лісу та підготувати територію до розкопок кваліфікованими спеціалістами.

В подальших планах пропрацювавши контури та встановивши пам'ятні таблиці, зробити щось на зразок міні-музею під відкритим небом. А також розчистити стару закинуту дорогу неподалік та промаркувати маршрут, щоб туристи та молодь мали змогу відвідувати цю місцину», – зазначив Андрій Мочурад.

Місце розташування бункера увійде в туристичний маршрут «Горами нашої слави».

Нагадаємо, зусиллями Молодіжного Об'єднання «ГРАНІТ», у попередні роки було віднайдено місце функціонування повстанської радіостанції «Афродіта», здійснені експедиції з пошуку старшинської школи УПА «Олені», тощо.

У цій криївці працювали такі діячі як Осип Горновий, Петро Федун «Полтава» (автор брошури «Хто такі бандерівці та за що вони борються?»), сюди на наради навідувалися Р. Шухевич, О. Гасин та інші чільники національно-визвольного руху. Бункер активно використовувався понад 2 роки, але під час облави у 1948 році був підірваний органами МГБ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.